ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δίωρη στάση εργασίας ναυαγοσωστών για αθέτηση συμφωνηθέντων από συντεχνίες και κράτος

Δίωρη στάση εργασίας ναυαγοσωστών για αθέτηση συμφωνηθέντων από συντεχνίες και κράτος

Σε δίωρη στάση εργασίας από τις 11:00 μέχρι τις 13:00 κατήλθαν σήμερα οι ναυαγοσώστες, μέλη του Παγκύπριου Συνδέσμου Επαγγελματιών Ναυαγοσωστών (ΠΣΕΝ), οι οποίοι ανέμεναν περισσότερα από προχθεσινή συνάντηση της Μικτής Εργατικής Επιτροπής και των συντεχνιών τους, στο πλαίσιο προώθησης των αιτημάτων τους. 

Ήδη το Υπουργείο Εσωτερικών, σε ανακοίνωση του, θεωρεί λανθασμένη και απαράδεκτη την στάση του ΠΣΕΝ, υπογραμμίζοντας ότι έχει τροχοδρομήσει άμεσα την υλοποίηση του συνόλου των συμφωνηθέντων που άπτονται των δικών του αρμοδιοτήτων.
 
Σε δηλώσεις του στη Λεμεσό, ο Πρόεδρος του ΠΣΕΝ, Πανίκος Αραβής είπε πως «την Τετάρτη έγινε μια συνάντηση στην οποία θα έπρεπε να υπογραφτούν τα σχέδια υπηρεσίας της ναυαγοσωστικής και θα προχωρούσαμε σε μια αναβάθμιση της υπηρεσίας μας ως Ναυαγοσωστικής Υπηρεσίας Κύπρου, η οποία θα λειτουργεί ενιαία και μέσω της να επιλυθούν και όλα τα προβλήματα που μας απασχολούν, όπως είναι οι συνθήκες εργοδότησης, τα καθήκοντα και ευθύνες, τα θέματα πρόσληψης προσωπικού, το θέμα της αναβάθμισης της κλίμακας και του εξοπλισμού».
 
Δυστυχώς, συνέχισε, «δεν υπογράφτηκε τίποτα στη συνάντηση και όλα τα θέματα εκκρεμούν», προσθέτοντας πως «αυτό ήταν η αιτία να ξεχειλίσει το ποτήρι, γιατί έχει δυο χρόνια που περιμένουμε να γίνουν αυτά τα πράγματα».
 
«Οι συντεχνίες έχουν φανεί αναξιόπιστες απέναντι μας για αρκετές φορές και θα συνδικαλίζεται το ΠΣΕΜ για τους ναυαγοσώστες και οι ναυαγοσώστες θα αρχίσουν να φεύγουν μαζικά από τις συντεχνίες λόγω της στάσης που κρατούν απέναντι τους», συμπλήρωσε.
 
Έθεσε επίσης ως ένα από τα σημαντικότερα θέματα, το ωράριο λειτουργίας των ναυαγοσωστικών πύργων, αφού όπως ανέφερε, ήταν η αιτία για να χαθούν φέτος πέντε ανθρώπινες ζωές.
 
Στο πλαίσιο της δίωρης στάσης εργασίας οι ναυαγοσώστες συγκέντρωσαν τον εξειδικευμένο ιατρικό εξοπλισμό τους, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για αντιμετώπιση τους ως ανειδίκευτους εργάτες.
 
Ο Πρόεδρός τους τόνισε ότι «οι ναυαγοσώστες δεν είναι ανειδίκευτοι εργάτες με βάση τα προσόντα που εργοδοτούνται και με βάση τα καθήκοντα και τις ευθύνες που έχουν, γι αυτό κι εμείς ζητούμε να αναβαθμιστεί η κλίμακα μας σε Ε8 που είναι το εξειδικευμένο προσωπικό».
 
«Χρησιμοποιούμε εξειδικευμένο εξοπλισμό, όπως οι απινιδωτές, το οξυγόνο και διάφορα άλλα, είμαστε χειριστές σκαφών και μέσων διάσωσης, είμαστε ειδικοί σε διάσωση μέσα και έξω από το νερό και η Κυβέρνηση πρέπει να μας εντάξει στην κλίμακα Ε8», είπε ο Πανίκος Αραβής.
 
Προειδοποίησε δε με δυναμικότερα μέτρα εάν δεν προωθηθούν το συντομότερο τα συμφωνηθέντα.
 
Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της στάσης εργασίας οι ναυαγοσώστες παρέμειναν στο χώρο έξω από τους ναυαγοσωστικούς πύργους, για τυχόν ανάγκη επέμβασης τους σε περιστατικό.

ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top