ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο Μπαχρέιν τη Δευτέρα για επίσημη επίσκεψη o Πρόεδρος Αναστασιάδης

Στο Μπαχρέιν τη Δευτέρα για επίσημη επίσκεψη o Πρόεδρος Αναστασιάδης

Στο Μπαχρέιν για επίσημη επίσκεψη θα βρίσκεται τη Δευτέρα, 13 Σεπτεμβρίου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, συνοδευόμενος από τους Υπουργούς Εξωτερικών, Ενέργειας, Γεωργίας, τον Υφυπουργό Τουρισμού και τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο.

Ανακοίνωση της προεδρίας της Δημοκρατίας αναφέρει ότι «η επίσκεψη πραγματοποιείται στο πλαίσιο της απόφασης της Κυβέρνησης για ανάπτυξη του πλέγματος διμερών σχέσεων με τις χώρες του Αραβικού Κόλπου».
 
Κατά την επίσκεψή του στο Μπαχρέιν, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει συνάντηση με τον Βασιλιά του Μπαχρέιν Hamad bin Isa Khalifa με τον οποίον θα παρακαθίσουν σε διευρυμένες συνομιλίες, επικεφαλής των αντιπροσωπειών των δύο χωρών.
 
Στο πλαίσιο της επίσκεψης θα υπογραφούν, επίσης, Μνημόνιο Συναντίληψης Οικονομικής και Τεχνικής Συνεργασίας και Συμφωνία για την κατάργηση θεωρήσεων, για κατόχους διπλωματικών, ειδικών και υπηρεσιακών διαβατηρίων.
 
Οπως σημειώνει η ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας, «η Κυβέρνηση θεωρεί την περαιτέρω ανάπτυξη των σχέσεων με το Μπαχρέιν ιδιαίτερα σημαντική, αφού αναβαθμίζει την πολυμερή προσέγγιση στην εξωτερική μας πολιτική, καθότι, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, θα συζητήσει για τη στήριξη της χώρας μας από το Μπαχρέιν στον Οργανισμό Ισλαμικής Συνεργασίας, καθώς και για την υποστήριξη στην πρωτοβουλία του Προέδρου για την Κλιματική Αλλαγή».
 
Επίσης, «η επίσκεψη αντιμετωπίζεται και ως ευκαιρία για αλληλοενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων για τις τελευταίες εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή, με έμφαση, από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στις τουρκικές προκλήσεις έναντι της Κύπρου».
 
Επισημαίνεται, εξάλλου, ότι «ο νησιωτικός χαρακτήρας, το πληθυσμιακό μέγεθος, καθώς και η στρατηγική γεωγραφική θέση των δύο κρατών δημιουργούν προϋποθέσεις για ευρύτερη ανταλλαγή εμπειριών και συνεργασίας σε σημαντικό αριθμό τομέων».
 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «κατά την εκεί παραμονή του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα επισκεφθεί το Συμβούλιο Οικονομικής Ανάπτυξης του Μπαχρέιν  με αρμοδιότητες στον τομέα των επενδύσεων, ενώ στο περιθώριο της επίσημης επίσκεψης του Προέδρου Αναστασιάδη, οι Υπουργοί που θα τον συνοδεύουν θα έχουν διμερείς συναντήσεις με τους ομολόγους τους».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top