O Κρίστιαν Ρίτσερ διορίστηκε Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ ΟΗΕ για τα εγκλήματα του Ισλαμικού Κράτους

O Κρίστιαν Ρίτσερ διορίστηκε Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ ΟΗΕ για τα εγκλήματα του Ισλαμικού Κράτους

Ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες ανακοίνωσε σήμερα το διορισμό του Κρίστιαν Ρίτσερ από τη Γερμανία ως Ειδικού Συμβούλου και Επικεφαλής της Ερευνητικής Ομάδας των Ηνωμένων Εθνών για τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν από το Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε (UNITAD), που ιδρύθηκε σύμφωνα με το ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας 2379 (2017).


Ο κ. Ρίτσερ θα διαδεχθεί τον Βρετανό Καρίμ Ασάντ Αχμάντ Καν, ο οποίος ήταν ο πρώτος Ειδικός Σύμβουλος της UNITAD και κατείχε τη θέση από τον Ιούλιο του 2018 έως την παραίτησή του στις 15 Ιουνίου 2021. Ο Γενικός Γραμματέας εξέφρασε τις ευχαριστίες του στον κ. Χαν για τη συμβολή του στην επιτροπή και τις προσπάθειές του σχετικά με την ταχεία εγκαθίδρυση και την πλήρη λειτουργία της UNITAD.

Ο κ. Ρίτσερ υπηρέτησε στο παρελθόν ως Ομοσπονδιακός Εισαγγελέας στο Γερμανικό Ομοσπονδιακό Δικαστήριο, με περισσότερα από 30 χρόνια επαγγελματικής εμπειρίας σε διεθνείς και εγχώριες ποινικές διώξεις και έρευνες. Ήταν επικεφαλής της γερμανικής μονάδας εγκλημάτων πολέμου S4, η οποία είναι υπεύθυνη για τη δίωξη ατόμων στη Γερμανία σε σχέση με διεθνή εγκλήματα που ενδέχεται να έχουν διαπραχθεί στην αλλοδαπή, συμπεριλαμβανομένου του Ιράκ και της Συρίας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Προετοιμάζουν το έδαφος για τη Γενεύη - Νέα συνάντηση των διαπραγματευτών

Προετοιμάζουν το έδαφος για τη Γενεύη - Νέα συνάντηση των διαπραγματευτών

Νέα συνάντηση θα έχουν την Πέμπτη οι διαπραγματευτές Μενέλαος Μενελάου και Γκιουνές Ονάρ.

BEST OF TOTHEMAONLINE