ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Επαναστατική μέθοδος: Το ινδικό εμβόλιο κατά του COVID - 'Χρησιμοποιεί ένα τμήμα γενετικού υλικού από τον ιό'

Επαναστατική μέθοδος: Το ινδικό εμβόλιο κατά του COVID -  'Χρησιμοποιεί ένα τμήμα γενετικού υλικού από τον ιό'

Πριν από δύο εβδομάδες η ρυθμιστική αρχή φαρμάκων της Ινδίας ενέκρινε ένα εμβόλιο τριών δόσεων με την ονομασία ZyCoV-D. Το εμβόλιο αυτό είναι προϊόν συνεργασίας της φαρμακοβιομηχανίας Zydus Cadila με το ινδικό υπουργείο Βιοτεχνολογίας και το Ινδικό Συμβούλιο Ιατρικής Έρευνας (ICMR).

Πρόκειται για το πρώτο εμβόλιο με πλασμιδιακό DNA στον κόσμο κατά του κορωνοϊού. Χρησιμοποιεί ένα τμήμα γενετικού υλικού από τον ιό που δίνει οδηγίες είτε ως DNA είτε ως RNA για την παραγωγή της ειδικής πρωτεΐνης που το ανοσοποιητικό σύστημα αναγνωρίζει και ανταποκρίνεται. Οι δημιουργοί του εμβολίου αναφέρουν ότι είναι αποτελεσματικό κατά των μεταλλάξεων του νέου κορωνοϊού, ειδικά της παραλλαγής Δέλτα. Ιδιαίτερα ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι το εμβόλιο χορηγείται ενδοδερμικά (μεταξύ του δέρματος και των μυών) με εξειδικευμένο εγχυτήρα χωρίς βελόνα. Σε εξέλιξη βρίσκεται η ανάπτυξη και άλλων εμβολίων DNA εναντίον του κορωνοϊού ένα στην Ιαπωνία και ένα στις ΗΠΑ.

Όπως φαίνεται η μέθοδος που χρησιμοποιήθηκε για την ανάπτυξη του εμβολίου έχει εξάψει το ενδιαφέρον της επιστημονικής κοινότητας σε όλο τον κόσμο αφού διαφαίνονται πολλές προοπτικές σε αυτή. Σε άρθρο που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Nature» αναφέρεται ότι η μέθοδος της χρήσης DNA μπορεί να οδηγήσει στη δημιουργίας μιας νέας γενιάς εμβολίων που θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την αντιμετώπιση διαφόρων ασθενειών συμπεριλαμβανομένου και του καρκίνου.

«Αν τα εμβόλια DNA αποδειχθούν ασφαλή και αποτελεσματικά θα αποτελέσουν το μέλλον της βιομηχανίας δημιουργίας εμβολίων αφού εκτός των άλλων είναι εύκολο να δημιουργηθούν» αναφέρει ο Σαχίντ Τζαμίλ, ιολόγος στο ινδικό Πανεπιστήμιο Ashoka. Οι ειδικοί αναφέρουν ένα εμβόλιο DNA θα μπορούσε να αντιμετωπίσει τον αναπνευστικό συγκυτιακό ιό και τον κυτταρομεγαλοϊό που προσβάλει τα έμβρυα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Ερευνητικές ομάδες προσπαθούν το τελευταίο χρονικό διάστημα να αναπτύξουν εμβόλια DNA για τον ιό των ανθρώπινων θηλωμάτων, των ιών της γρίπης, του HIV και του ιού Zika.

 

Πηγή: naftemporiki

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

«Μαινόμενος» ιερέας στη Λεμεσό προσέκρουσε σε περιπολικό και επέστρεψε να παρασύρει πεζούς - Βίντεο

Μεγάλη Πέμπτη: Οι καμπάνες χτυπούν πένθιμα σε κάθε Ορθόδοξη Εκκλησία για την Σταύρωση του Θεανθρώπου

Κάτι ψήθηκε στο «Τ»: Η κα Ανδρούλα μας μαθαίνει τα μυστικά της φλαούνας – Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Η Χρύσω Λέφου αποκαλύπτει στο «Τ» πως να βάψεις τα πιο όμορφα αυγά - Το έθιμο, οι εκδοχές και οι συμβολισμοί

Να νηστεύουμε το φαγητό μας ή την σκέψη μας; Θεολόγος εξηγεί στο «Τ» - «Δεν πρέπει να τρώμε ο ένας τον άλλο»



Στον Λίβανο ο ΠτΔ και η Φον ντερ Λάιεν για τη διαχείριση του μεταναστευτικού

Στον Λίβανο ο ΠτΔ και η Φον ντερ Λάιεν για τη διαχείριση του μεταναστευτικού

Στον Λίβανο μεταβαίνει την Πέμπτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, με την Πρόεδρο της ΕΥρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν, προκειμένου να συζητήσουν τρόπους παροχής πολιτικής και οικονομικής στήριξης στη χώρα από την ΕΕ και την αποτελεσματική διαχείριση του μεταναστευτικού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top