Έβγαλε σκάρτα τα τεστ αντισωμάτων ο Τσιούτης - ‘Καλύτερα να λέμε εμβολιάστηκα…’ -ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Έβγαλε σκάρτα τα τεστ αντισωμάτων ο Τσιούτης - ‘Καλύτερα να λέμε εμβολιάστηκα…’ -ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Τα ερωτήματα στο άτυπο debate του εμβολιασμού, των μέτρων και δράσεων καταπολέμησης της πανδημίας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης καλά κρατεί.

Δεν είναι λίγοι αυτοί που προσπαθούν μέσω των social media -και ιδιαίτερα μέσω Twitter- να διαβιβάσουν διάφορες ερωτήσεις/απορίες απευθυνόμενοι σε ειδικούς, με τον επικεφαλής της Επιστημονικής Ομάδας, Δρα Κωνσταντίνο Τσιούτη να αναλαμβάνει τη μερίδα του λέοντος.

Έκπληξη παρ’όλα αυτά φέρεται να προκάλεσε η τοποθέτηση του Κωνσταντίνου Τσιούτη σε ερώτηση που του υποβλήθηκε και αφορούσε την εγκυρότητα και την αξιοπιστία των τεστ αντισωμάτων με τον ίδιο ουσιαστικά να τα… σκαρτάρει.

Συγκεκριμένα χρήστης του Twitter υπέβαλε το ερώτημα σχετικά με τα τεστ αντισωμάτων, αναφέροντας πως κοντινό του πρόσωπο υποβλήθηκε σε αυτή τη διαδικασία με το χημείο να τον ενημερώνει πως τα αποτελέσματα δείχνουν τα αντισώματα του βρίσκονται σχεδόν 4 φορές πάνω από το όριο -που θεωρητικά τοποθετείται ως ανοσία από τον κορωνοιό- με τον χρήστη να προσθέτει πως ενώ γνωρίζει πως η εν λόγω εξέταση δε μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν Safepass, αλλά θα ήθελε να μάθει πως ερμηνεύεται η ένδειξη που δίνουν τα χημεία.

Ο Δρ Τσιούτης ήταν… αφοπλιστικός ξεκινώντας το δικό του τιτίβισμα λέγοντας: ‘Για μένα, τίποτα’. Θεωρεί πως τέτοια τεστ πιο πολύ μπερδεύουν και προκαλούν ερωτηματικά ενώ τόνισε πως δε μπορούμε να είμαστε σίγουροι για την ποιότητα, την ακρίβεια ή την ευαισθησία αυτών των τεστ.

Μάλιστα συνέχισε την απάντηση του σε νέο thread στρέφοντας την συζήτηση στον εμβολιασμό τονίζοντας την πεποίθηση του πως ‘Καλύτερα να λέμε εμβολιάστηκα, άρα είμαι προστατευμένος, αλλά θα συνεχίσω να προσέχω’ παρά να ψάχνουμε ‘αμφιβόλου αξιοπιστίας εργαστηριακές ενδείξεις ότι έχουμε ανοσία’.

Δείτε τη συζήτηση στις φωτογραφίες που ακολουθούν:

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Λακρουά: Ελπίζει σε πρόοδο στο Κυπριακό - Τι είπε για το αποτέλεσμα των εκλογών στα κατεχόμενα, για τις περικοπές στη χρηματοδότηση και την UNFICYP

Λακρουά: Ελπίζει σε πρόοδο στο Κυπριακό - Τι είπε για το αποτέλεσμα των εκλογών στα κατεχόμενα, για τις περικοπές στη χρηματοδότηση και την UNFICYP

Σε περισσότερη πρόοδο σχετικά με τις συνομιλίες στο Κυπριακό προσβλέπει ο Βοηθός Γενικός Γραμματέας Ειρηνευτικών Επιχειρήσεων του ΟΗΕ, Ζαν-Πιερ Λακρουά. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΚΥΠΕ και σε άλλα ευρωπαϊκά ΜΜΕ, στο παράρτημα του ΟΗΕ στις Βρυξέλλες, ο Λακρουά εκτίμησε ότι παρά τις περικοπές στον οργανισμό, οι άνθρωποι της UNFICYP θα συνεχίσουν να μπορούν να εκτελούν το έργο τους.

BEST OF TOTHEMAONLINE