Η Μόσχα είναι έτοιμη να λάβει μέρος στην τελετή ορκωμοσίας της νέας Κυβέρνησης του Αφγανιστάν

Η Μόσχα είναι έτοιμη να λάβει μέρος στην τελετή ορκωμοσίας της νέας Κυβέρνησης του Αφγανιστάν

Η Ρωσία θα λάβει με χαρά μέρος στην τελετή ορκωμοσίας της νέας Κυβέρνησης του Αφγανιστάν εάν αυτή θα είναι αντιπροσωπευτική, δήλωσε σήμερα στους δημοσιογράφους ο Ρώσος Υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ. 

"Θέλουμε να υποστηρίξουμε τη διαδικασία σχηματισμού Κυβέρνησης, η οποία θα εκπροσωπείται από όλο το φάσμα της αφγανικής κοινωνίας, συμπεριλαμβανομένων των Ταλιμπάν και άλλων εθνικών ομάδων, όχι μόνο των Παστούν, αλλά και των Ουζμπέκων, των Χαζάρων, των Τατζίκων.

"Μόνο μια τέτοια αντιπροσωπευτική Κυβέρνηση θα μπορέσει να διασφαλίσει την σταθερή μετάβαση στην νέα ζωή. Εάν πρόκειται για αυτό, με χαρά θα λάβουμε μέρος σε μια τέτοια τελετή μαζί με τις άλλες προσκληθείσες χώρες, που επηρεάζουν την κατάσταση σε αυτή την χώρα" δήλωσε ο Λαβρόφ.

Όπως δήλωσε σήμερα στο τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν , οι Ταλιμπάν έχουν προσκαλέσει την Ρωσία, την Τουρκία, την Κίνα, το Ιράν το Πακιστάν και το Κατάρ να λάβουν μέρος στην τελετή ορκωμοσίας της νέας αφγανικής Κυβέρνησης.

ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ανατολίτικο παζάρι για την Προεδρία της Βουλής: Πάνε κι έρχονται τα επιτελεία των κομμάτων - Ποια σενάρια βρίσκονται στο τραπέζι

Ανατολίτικο παζάρι για την Προεδρία της Βουλής: Πάνε κι έρχονται τα επιτελεία των κομμάτων - Ποια σενάρια βρίσκονται στο τραπέζι

Η εκλογή του νέου Προέδρου της Βουλής εξελίσσεται ήδη στο πρώτο μεγάλο πολιτικό θρίλερ μετά τις βουλευτικές εκλογές, με τα κομματικά επιτελεία να βρίσκονται σε διαρκή κινητικότητα και τις διεργασίες να πυκνώνουν όσο πλησιάζει η πρώτη συνεδρία της νέας Ολομέλειας. Συναντήσεις, τηλεφωνήματα, ανεπίσημες επαφές και παρασκηνιακές διαβουλεύσεις συνθέτουν το σκηνικό ενός πολύπλοκου πολιτικού παζλ, στο οποίο τίποτα δεν θεωρείται δεδομένο.

BEST OF TOTHEMAONLINE