ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ενημερώνει το Υπουργικό Συμβούλιο για την πορεία υλοποίησης των μεταρρυθμίσεων ο Πρόεδρος Αναστασιάδης

Ενημερώνει το Υπουργικό Συμβούλιο για την πορεία υλοποίησης των μεταρρυθμίσεων ο Πρόεδρος Αναστασιάδης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης θα προεδρεύσει αύριο Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2021, συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίας θα γίνει ενημέρωση για την πορεία υλοποίησης των μεταρρυθμίσεων καθώς και των έργων και πολιτικών που είτε έχουν εξαγγελθεί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας είτε περιλαμβάνονται στο Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου θα γίνει επίσης ανασκόπηση των έργων που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα καταγραφής των αναπτυξιακών έργων  ΕΞΑΝΤΑΣ, μέσω του οποίου οι πολίτες ενημερώνονται ανά πάσα στιγμή για την πορεία των έργων.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα υπενθυμίσει στα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου ότι οι μεταρρυθμίσεις, οι οποίες είναι απαίτηση των πολιτών,  αποτελούν μέρος του προγράμματος διακυβέρνησης και θα πρέπει να καταβληθεί κάθε προσπάθεια για την επιτάχυνση τους.

Οι μεταρρυθμίσεις είναι μια κορυφαία πρόκληση ώστε η χώρα να συμβαδίζει με τις επιταγές της σύγχρονης εποχής.

Η Κύπρος μέσω των μεταρρυθμίσεων που περιλαμβάνονται στο Σχέδιο Ανάκαμψης  και Ανθεκτικότητας «Κύπρος – το αύριο» θα αντλήσει 1,2 δις Ευρώ από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης μέχρι το 2026.

Το Εθνικό Σχέδιο «Κύπρος – το αύριο», στην ολοκληρωμένη του μορφή, περιλαμβάνει 58 συνολικά μεταρρυθμίσεις και 76 αναπτυξιακές επενδύσεις, που αποτελούν τη μεγαλύτερη μεταρρυθμιστική και αναπτυξιακή παρέμβαση από εγκαθιδρύσεως της Κυπριακής Δημοκρατίας.α τα στοιχεία του αυτοκινήτου του 43χρονου

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top