LIKE ONLINE

Και το όνομα αυτής... Γκρέις: Η «σχεδόν αληθινή» νοσοκόμα - ρομπότ στα χρόνια της πανδημίας

Και το όνομα αυτής... Γκρέις: Η «σχεδόν αληθινή» νοσοκόμα - ρομπότ στα χρόνια της πανδημίας

Το 2016, η Hanson Robotics προκάλεσε παγκόσμια αίσθηση χάρη στη Σοφία, ένα ρομπότ με μορφή γυναίκας που γελάει, κατσουφιάζει κάνει ακόμη και κινήσεις παρκούρ. Τώρα, η εταιρεία ρομποτικής με έδρα το Χονγκ Κονγκ αποκάλυψε την τελευταία της εφεύρεση: την Γκρέις, ένα ανθρωποειδές ρομπότ που ελπίζει ότι θα φέρει επανάσταση στην υγειονομική περίθαλψη.

Σχεδιασμένη ως βοηθός για γιατρούς, η Γκρέις είναι εξοπλισμένη με αισθητήρες, περιλαμβανομένης μια θερμικής κάμερας, για να ανιχνεύσει τη θερμοκρασία και τον παλμό του ασθενή, να βοηθά τους γιατρούς στη διάγνωση των ασθενών και στην εφαρμογή της θεραπείας.

Επιπλέον, το ανθρωποειδές - νοσοκόμα κάνει συντροφιά στους ασθενείς. Έχοντας εξειδικευτεί στη φροντίδα των ηλικιωμένων, η Γκρέις μιλά τρεις γλώσσες – αγγλικά, κινεζικά (μανδαρινικά) και καντονέζικα- και είναι εξαιρετικά κοινωνική και ομιλητική.

Ο ιδρυτής και CEO της εταιρείας ρομποτικής Hanson, Ντέιβιντ Χάνσον, διευκρινίζει ότι τα ρομπότ σαν την Γκρέις έρχονται για να στηρίξουν τους επαγγελματίες της υγείας και όχι να τους αντικαταστήσουν.

«Η χρήση τεχνητής νοημοσύνης και ρομποτικής σε αυτό το πλαίσιο μπορεί να βοηθήσει στη συλλογή σημαντικών δεδομένων για τους παρόχους υγειονομικής περίθαλψης για να αξιολογήσουν την ευημερία του ασθενούς», προσθέτει.

Σχεδιασμένη ειδικά για τον ιατρικό τομέα, το λανσάρισμα της Γκρέις έρχεται στη μέση της πανδημίας του κορωνοϊού καθώς έχει αυξηθεί η ζήτηση για λύσεις τηλεϊατρικής και ανέπαφη φροντίδα.

Σύμφωνα με τη Διεθνή Ομοσπονδία Ρομποτικής (IFR), οι παγκόσμιες πωλήσεις ιατρικών ρομπότ ήταν ήδη σε άνοδο πριν από την πανδημία, αυξημένες κατά 28% μεταξύ 2018 και 2019 - και το IFR προβλέπει ότι η αξία του τομέα θα μπορούσε σχεδόν να διπλασιαστεί τα επόμενα τρία χρόνια.

Η Hanson Robotics λέει ότι θα ξεκινήσει μαζική παραγωγή ρομπότ, συμπεριλαμβανομένης της Sophia και της Grace, στα τέλη του 2021.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top