ΕΛΛΑΔΑ

Μίκης Θεοδωράκης: Διχασμένη η οικογένεια για τον τόπο ταφής του – Τι λένε οι συγγενείς του

Μίκης Θεοδωράκης: Διχασμένη η οικογένεια για τον τόπο ταφής του – Τι λένε οι συγγενείς του

Συνεχίζεται η ενδοοικογενειακή κόντρα για τον τόπο ταφής του Μίκη Θεοδωράκη, κι ενώ τη Δευτέρα αναμένεται να εκδικαστούν τα ασφαλιστικά μέτρα που θα «δείξουν» τον τόπο ταφής του.

Ωστόσο, νεώτερες δηλώσεις του εγγονού του Άγγελου, αλλά και του γιου του Γιώργου δείχνουν προς την κατεύθυνση του ενταφιασμού του μουσικοσυνθέτη στον Γαλατά Χανίων, όπως ήταν και η επιθυμία του, μαζί με τους γονείς και τον αδελφό του Γιάννη.

«Θα σεβαστούμε την επιθυμία του με σιωπή και σεβασμό. Αυτό λένε και όλοι οι υπόλοιποι. Μας αρκεί ο πόνος που έχουμε», έγραψε ο γιος του Μίκη Θεοδωράκη, Γιώργος στο Facebook.

 

«Παππού μου μην ανησυχείς, η Κρήτη μας σε περιμένει, με όλοι την αγαπημένη σου οικογένεια θα είσαι εκεί, μαζί και εμείς να σου πούμε το ύστατο αντίο» έγραψε ο εγγονός του, Άγγελος Θεοδωράκης Παπαγγελίδης.
 
 
«Θα σεβαστώ την επιθυμία του πατέρα μου για τον τόπο ταφής του στον Γαλατά Χανίων» δήλωσε εκ νέου στο protothema.gr, η κόρη του Μαργαρίτα Θεοδωράκη χωρίς ωστόσο να επιθυμεί να προβεί σε καμία περαιτέρω εξήγηση, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, η δική της επιθυμία ήταν ο πατέρας της να ταφεί σε πρώτη φάση στο Βραχάτι Κορινθίας.

« Με τσιμπούν και με ματώνουν αδυσώπητα τσιμπούρια»

Πάντως στην πρώτη της ανάρτηση στο Facebook μετά τον θάνατο του Μίκη, η Μαργαρίτα Θεοδωράκη υποστήριξε: «Με τσιμπούν και με ματώνουν αδυσώπητα τσιμπούρια. Μου ρουφούν το αίμα. Όμως η καρδιά μου είναι γεμάτη από το αίμα του πατέρα μου! Τι να καταφέρουν;».

Στην συνέχεια η κόρη του Μίκη Θεοδωράκη αναφέρεται σε συναυλίες που έλαβαν χώρα στην Κομοτηνή και στους Φιλίππους και ευχαριστεί τον λαό της Θράκης. «Στη συναυλία χορεύω ζεϊμπέκικο και κοιτώ μέσα στη ψυχή του πατέρα μου», γράφει χαρακτηριστικά. «Με τσιμπούν τα τσιμπούρια. Ορμούν πάνω στο βαρύ μεγάλο σώμα μου… Τα τσιμπούρια θα πέσουν από το κορμί μου. Θα εξαφανιστούν. Βασανιστικά παράσιτα. Κάνω υπομονή».

 


Οι επιστολές που δείχνουν την επιθυμία του Μίκη

Ο Μίκης Θεοδωράκης είχε ενημερώσει για την επιθυμία του να ταφεί στον Γαλατά Χανίων. Μάλιστα, είχε ζητήσει από στενούς συνεργάτες του αλλά και τον γ.γ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα να μεριμνήσουν για αυτή την επιθυμία. Επιπλέον, το 2013, είχε στείλει επιστολή στον τότε δήμαρχο Χανιών ζητώντας να επέμβει με κάθε μέσον όταν έρθει η ώρα. Παράλληλα, ζητούσε στην επιστολή αυτή, όποιος είναι δήμαρχος να ασχοληθεί με το συγκεκριμένο θέμα, φοβούμενος ότι δεν θα πραγματοποιηθεί η τελευταία του επιθυμία, διότι όπως έγραφε «η οικογένεια μου δεν συμφωνεί».

Με ανάρτηση του ο σημερινός δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, υπογράμμισε πως «με απόλυτο σεβασμό στη μνήμη, στην οικογένεια και τους οικείους του Μίκη Θεοδωράκη, γνωστοποιήθηκε σήμερα η επιστολή, την οποία έχει λάβει ο Δήμος Χανίων στις 5/2/2013 και απευθύνεται στον τότε Δήμαρχο, αείμνηστο Μανώλη Σκουλάκη. Η επιστολή αυτή δημοσιοποιείται και περιγράφει με απόλυτη σαφήνεια την επιθυμία, που είχε, σχετικά με τον τόπο τέλεσης της ταφής του».


Τη Δευτέρα τα ασφαλιστικά για τον τόπο ταφής του

Η κόντρα για τον τόπο ταφής του Μίκη Θεοδωράκη οδηγήθηκε στα δικαστήρια. Την Παρασκευή, το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών εξέδωσε πριν από λίγο, προσωρινή διαταγή που απαγορεύει στα μέλη της οικογένειας του συνθέτη να προβούν σε οποιαδήποτε ενέργεια για τον ενταφιασμό του εκλιπόντος, δεδομένου ότι υπάρχει γραπτή η επιθυμία του ίδιου σχετικά με αυτό το θέμα.

Η απόφαση ελήφθη μετά από προσφυγή προσώπου του περιβάλλοντος του εκλιπόντος ο οποίος υπέβαλε σχετική αίτηση την οποία συνόδευσε με πλήθος εγγράφων που αποδείκνυαν με τρόπο αδιαμφισβήτητο την τελευταία επιθυμία του. Όπως ορίζει η δικονομία, μετά την προσωρινή διαταγή ακολουθούν τα ασφαλιστικά μέτρα, η συζήτηση των οποίων ορίστηκε για τη Δευτέρα λόγω της κατεπείγουσας κατάστασης.

Τη Δευτέρα το λαϊκό προσκύνημα, την Τετάρτη η κηδεία

Τη Δευτέρα, μία νωρίτερα απ' ότι είχε αρχικά ανακοινωθεί, θα ξεκινήσει το λαϊκό προσκύνημα στον Μίκη Θεοδωράκη.

Η σορός του θα βρίσκεται στην Μητρόπολη Αθηνών τη Δευτέρα (10.00 – 19.00), την Τρίτη (10.00 – 19.00) και την Τετάρτη από τις 10 έως και τις 3 το μεσημέρι της Τετάρτης οπότε και θα ψαλεί η νεκρώσιμη ακολουθία. Η απόφαση αναβολής ελήφθη λόγω της διεξαγωγής του Ράλι Ακρόπολις την Πέμπτη στο κέντρο της Αθήνας, που θα είναι κλειστό.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην Ελλάδα: Ένας νεκρός από την κατάρρευση τμήματος κτηρίου στον Πειραιά

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

«T» ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δηλώνουν για κατοικίες τις… αποθήκες και εγκαταλελειμμένα σπίτια- Τραγελαφικά τα όσα συμβαίνουν με τις μετακινήσεις ψηφοφόρων

Έγινε κι αυτό στην Κύπρο! Υποψήφιος εμφανίζεται με κλειστά μάτια στην προεκλογική του καμπάνια – Δείτε βίντεο



LIVE: To Ισραήλ έτοιμο για την απάντηση στο Ιράν - Συνεχής ενημέρωση

LIVE: To Ισραήλ έτοιμο για την απάντηση στο Ιράν - Συνεχής ενημέρωση

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top