ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΚΑ Πάφου: Kαταγγελίες γεωργών ότι οι φάσσες καταστρέφουν τις φυτείες τους

ΕΚΑ Πάφου: Kαταγγελίες γεωργών ότι οι φάσσες καταστρέφουν τις φυτείες τους

Για άλλη μια χρονιά οι φάσσες στις απαγορευμένες περιοχές κυνηγίου προκαλούν τεράστιες καταστροφές σε φυτείες γεωργών, σύμφωνα με υπόμνημα της αγροτικής οργάνωσης ΕΚΑ Πάφου. 

Η οργάνωση στο υπόμνημά της σημειώνει ότι τις τελευταίες μέρες «γίναμε δέκτες πολλών παραπόνων από γεωργούς από όλη την επαρχία Πάφου για τις καταστροφές που προκαλούν στις καλλιέργειες τους τα πουλιά. Συγκεκριμένα καλλιέργειες σχεδόν όλων των τύπων αντιμετωπίζουν προβλήματα λόγω του αυξημένου πληθυσμού της φάσσας. Το πρόβλημα παρουσιάζεται κυρίως στις απαγορευμένες περιοχές κυνηγίου σε όλη την επαρχία.»


Η  ΕΚΑ Πάφου προτείνει όπως «η υπηρεσία Θήρας και Πανίδας σε συνεννόηση με τους κυνηγετικούς συλλόγους της κάθε περιοχής διοργανώσουν οργανωμένες εξορμήσεις στις περιοχές που αντιμετωπίζουν σημαντικό πρόβλημα έτσι ώστε να μειωθεί ο πληθυσμός τους». 

Εισηγείται επίσης όπως «οι ζημιές που προκαλούνται από τα διάφορα είδη πανίδας, ενταχθούν στο σχέδιο διαχείρισης κινδύνων του τμήματος γεωργίας, έτσι ώστε οι γεωργοί να αποζημιώνονται στις περιπτώσεις που παρουσιάζεται το πιο πάνω πρόβλημα». 

Για το όλο ζήτημα η ΕΚΑ αναφέρει ότι έχει ήδη αποστείλει επιστολή στους αρμόδιους υπουργούς Εσωτερικών και Γεωργίας. 

AΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top