ΚΟΙΝΩΝΙΑ

13 νεκροί μοτοσυκλετιστές στην άσφαλτο φέτος τον Αύγουστο

13 νεκροί μοτοσυκλετιστές στην άσφαλτο φέτος τον Αύγουστο

Τραγικός είναι ο απολογισμός των τροχαίων θανατηφόρων δυστυχημάτων που συνέβησαν τον φετινό Αύγουστο στην Κύπρο.

Συνολικά οκτώ τραγωδίες γράφτηκαν στην άσφαλτο σε ισάριθμες οδικές συγκρούσεις. Δύο θανατηφόρα δυστυχήματα συνέβησαν στη Λεμεσό, δύο στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου και δύο στην πόλη κι επαρχία Λευκωσίας, ενώ ένα θανατηφόρο συνέβη στη Λάρνακα, με θύμα 73χρονο, ο οποίος υπέκυψε στο μοιραίο τρεις μέρες μετά το δυστύχημα. Ακόμα ένα θανατηφόρο συνέβη στην περιοχή του Ακάμα με θύμα 59χρονο ξένο τουρίστα. Από τους οκτώ νεκρούς που θρηνήσαμε τον Αύγουστο, οι τέσσερις ήταν μοτοσικλετιστές κι ένας ποδηλάτης.

Ο μεγαλύτερος σε ηλικία ήταν 73 χρόνων και ο νεότερος 24 χρόνων. Έξι από τα θύματα ήταν Κύπριοι και δύο αλλοδαποί. Το τελευταίο θανατηφόρο συνέβη μετά τις 6 το απόγευμα της Τρίτης (31/8) στη Δερύνεια. Νεκρός είναι ο 24χρονος Τούλσι Πχουσάλ, από το Νεπάλ. Από το ίδιο δυστύχημα τραυματίστηκε κρίσιμα η 30χρονη συνεπιβάτιδα του, επίσης από το Νεπάλ, η οποία νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας. Σύμφωνα με την Αστυνομία, στις 6.20μ.μ., στην οδό Ακροπόλεως, ο άτυχος 24χρονος οδηγούσε μοτοσυκλέτα τύπου «Σκούτερ», όταν σε κάποιο σημείο, κάτω από συνθήκες που διερευνώνται, έχασε τον έλεγχο του οχήματος, με αποτέλεσμα αυτό να παρεκκλίνει της πορείας του και να προσκρούσει σε περιτοίχισμα οικίας.

Από την πρόσκρουση τραυματίστηκαν τόσο ο 24χρονος οδηγός, όσο και η 30χρονη που επέβαινε στη μοτοσυκλέτα. Και οι δύο, οι οποίοι εργάζονταν στην Κύπρο, μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, όπου ο νεαρός οδηγός υπέκυψε στα τραύματά του. Πρόκειται για το 13ο θύμα της ασφάλτου παγκυπρίως το τρέχον έτος που οδηγούσε μοτοσυκλέτα.

Η 30χρονη έφερε πολλαπλά κατάγματα και λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής της διακομίστηκε στο γενικό νοσοκομείο της πρωτεύουσας για περαιτέρω νοσηλεία. Από τις εξετάσεις που έγιναν στη σκηνή διαπιστώθηκε ότι οι δύο επιβαίνοντες στη μοιραία μοτοσυκλέτα δεν έφεραν προστατευτικό κράνος. Ήταν το 5ο θανατηφόρο που συνέβη φέτος στην ελεύθερη Αμμόχωστο με ισάριθμα θύματα. Τέσσερα απ’ αυτά, οδηγούσαν δίκυκλα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Εξήγγειλε και επίσημα την υποψηφιότητα του Τορναρίτη για τη δημαρχία Λευκωσίας ο ΔΗΣΥ: «Ο Νίκος την αγαπάει πραγματικά και την πονάει αυτή την πόλη»

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης με απόφασή του διόρισε τον Γεώργιο Σκαλιά ως Ειδικό του Σύμβουλο για θέματα Εκπαίδευσης. Ο διορισμός του είναι άνευ απολαβών και δεν περιλαμβάνει οποιεσδήποτε εκτελεστικές αρμοδιότητες και εξουσίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top