ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην Επιτροπή Περιβάλλοντος το εναρμονιστικό νομοσχέδιο για τον περιβαλλοντικό θόρυβο

Στην Επιτροπή Περιβάλλοντος το εναρμονιστικό νομοσχέδιο για τον περιβαλλοντικό θόρυβο

Συζητήθηκε την Τετάρτη στην Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής το εναρμονιστικό νομοσχέδιο που αφορά στον περιβαλλοντικό θόρυβο.


Με την τροποποίηση της νομοθεσία επιδιώκεται ο καθορισμός κοινών μεθόδων αξιολόγησης της επίδρασης στη υγεία από τον θόρυβο από την οδική και εναέρια κυκλοφορία.

Όπως λέχθηκε κατά διάρκεια της συνεδρίας της Επιτροπής Περιβάλλοντος, συγκεκριμένα εισάγονται μαθηματικές εξισώσεις για τον υπολογισμό τριών επιβλαβών επιδράσεων στην υγεία των πολιτών με πρώτη την ισχαιμική καρδιοπάθεια, δεύτερη τη σημαντική ενόχληση και τρίτη την σημαντική διαταραχή του ύπνου από τον περιβαλλοντικό θόρυβο.

Σε δηλώσεις του, μετά τη συνεδρία, ο βουλευτής του ΑΚΕΛ, Νίκος Κέττηρος, ανέφερε πως έχουν προκαλέσει «ιδιαίτερη ανησυχία» οι αριθμοί, οι οποίοι μιλούν από μόνοι τους.

«Ζητήσαμε από το Τμήμα Περιβάλλοντος να μας πουν από τις μέχρι τώρα μετρήσεις σε ολόκληρη την Κύπρο σε πόσους κατοίκους επηρεάζεται η ποιότητα ζωής τους από τον περιβαλλοντικό θόρυβο. Τα στοιχεία που μας δόθηκαν αφορούν τις επαρχίες Λευκωσίας και Λεμεσού», ανέφερε.

Όπως είπε, στη Λευκωσία περίπου 15.500 κάτοικοι την ημέρα και 18.000 κάτοικοι τη νύχτα επηρεάζονται από τον περιβαλλοντικό θόρυβο, ενώ σημείωσε ότι στη Λεμεσό για περίπου 11.500 κάτοικοι την ημέρα και 14.000 κάτοικοι τη νύχτα επηρεάζεται η ποιότητα ζωής τους από τον περιβαλλοντικό θόρυβο.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είπε πως ο λόγος που είναι διαφορετικός ο αριθμός είναι γιατί τα ντεσιμπέλ τη νύχτα είναι αυξημένα σε σχέση με τη ημέρα.

«Πρέπει να σας πως ότι ενστερνιζόμαστε τις αντιδράσεις και τις ανησυχίες του κόσμου που γειτνιάζουν σε περιοχές που υπάρχουν αεροδρόμια, λιμάνια και αυτοκινητόδρομοι», είπε.

Ο βουλευτής του ΔΗΣΥ, Πρόδρομος Αλαμπρίτης, είπε πως πρέπει να δούμε μέσα από τη νομοθεσία ποια μέτρα παίρνουμε ώστε να απαμβλύνουμε αυτό τον θόρυβο που επηρεάζει την υγεία των πολιτών, για να συμπληρώσει πως «πρέπει να εστιάσουμε στην θεραπεία και στις λύσεις, ώστε το πρόβλημα να μειωθεί και αν είναι δυνατόν να ελαττωθεί».

«Εμείς», κατέληξε, «θεωρούμε ότι μέσα από τη νομοθεσία που θα ψηφιστεί θα δοθούν τα τεχνικά εφόδια στους λειτουργούς να εφαρμόσουν λύσεις για το πρόβλημα».

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Καιρός: «Θα μας πάρει ο άνεμος» - Πότε αναμένεται να εξασθενίσει - Έπεσε για τα καλά η θερμοκρασία - Δείτε αναλυτικά το «μενού»

• Σκαρφάλωσε στην ταράτσα οικίας και…έκλεψε τον θερμοσίφωνα - Συνελήφθη 34χρονος

• Προσωπικοί γιατροί: Πώς επιλέγουν αν θα εκδώσουν ένα παραπεμπτικό ή όχι - Οι «παραγγελίες» μέσω τηλεφώνου

• Νέο ρεκόρ στις αφίξεις τουριστών: Αυτές οι χώρες προτίμησαν την Κύπρο τον Οκτώβριο - Ο σκοπός του ταξιδιού και οι επιστροφές

• Διανομέας τσέπωσε τις εισπράξεις και έγινε καπνός - Καταζητείται από την Αστυνομία



Ξεκάθαρος ο προσανατολισμός της Κύπρου - Τα βήματα της Κυβέρνησης για ένταξη της Κύπρου στο ΝΑΤΟ

Ξεκάθαρος ο προσανατολισμός της Κύπρου - Τα βήματα της Κυβέρνησης για ένταξη της Κύπρου στο ΝΑΤΟ

Πλέον δεν υπάρχει καμία αμφισβήτηση για τα βήματα και τον ξεκάθαρο προσανατολισμό της κυβέρνησης για ένταξη της Κύπρου στο ΝΑΤΟ. Ένα εγχείρημα πολύ δύσκολο, που ωστόσο με προσεκτικές ενέργειες και επιμονή, μπορεί στο μέλλον να υλοποιηθεί. Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Καθημερινή», ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης παρουσίασε το σχέδιο για ένταξη της Κύπρου στην βορειοατλαντική Συμμαχία, στον Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, κατά την τελευταία συνάντηση που είχαν στον Λευκό Οίκο. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Νίκος Χριστοδουλίδης συζήτησε το σχέδιό του και με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ, Μαρκ Ρούτε.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top