ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην Επιτροπή Περιβάλλοντος το εναρμονιστικό νομοσχέδιο για τον περιβαλλοντικό θόρυβο

Στην Επιτροπή Περιβάλλοντος το εναρμονιστικό νομοσχέδιο για τον περιβαλλοντικό θόρυβο

Συζητήθηκε την Τετάρτη στην Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής το εναρμονιστικό νομοσχέδιο που αφορά στον περιβαλλοντικό θόρυβο.


Με την τροποποίηση της νομοθεσία επιδιώκεται ο καθορισμός κοινών μεθόδων αξιολόγησης της επίδρασης στη υγεία από τον θόρυβο από την οδική και εναέρια κυκλοφορία.

Όπως λέχθηκε κατά διάρκεια της συνεδρίας της Επιτροπής Περιβάλλοντος, συγκεκριμένα εισάγονται μαθηματικές εξισώσεις για τον υπολογισμό τριών επιβλαβών επιδράσεων στην υγεία των πολιτών με πρώτη την ισχαιμική καρδιοπάθεια, δεύτερη τη σημαντική ενόχληση και τρίτη την σημαντική διαταραχή του ύπνου από τον περιβαλλοντικό θόρυβο.

Σε δηλώσεις του, μετά τη συνεδρία, ο βουλευτής του ΑΚΕΛ, Νίκος Κέττηρος, ανέφερε πως έχουν προκαλέσει «ιδιαίτερη ανησυχία» οι αριθμοί, οι οποίοι μιλούν από μόνοι τους.

«Ζητήσαμε από το Τμήμα Περιβάλλοντος να μας πουν από τις μέχρι τώρα μετρήσεις σε ολόκληρη την Κύπρο σε πόσους κατοίκους επηρεάζεται η ποιότητα ζωής τους από τον περιβαλλοντικό θόρυβο. Τα στοιχεία που μας δόθηκαν αφορούν τις επαρχίες Λευκωσίας και Λεμεσού», ανέφερε.

Όπως είπε, στη Λευκωσία περίπου 15.500 κάτοικοι την ημέρα και 18.000 κάτοικοι τη νύχτα επηρεάζονται από τον περιβαλλοντικό θόρυβο, ενώ σημείωσε ότι στη Λεμεσό για περίπου 11.500 κάτοικοι την ημέρα και 14.000 κάτοικοι τη νύχτα επηρεάζεται η ποιότητα ζωής τους από τον περιβαλλοντικό θόρυβο.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είπε πως ο λόγος που είναι διαφορετικός ο αριθμός είναι γιατί τα ντεσιμπέλ τη νύχτα είναι αυξημένα σε σχέση με τη ημέρα.

«Πρέπει να σας πως ότι ενστερνιζόμαστε τις αντιδράσεις και τις ανησυχίες του κόσμου που γειτνιάζουν σε περιοχές που υπάρχουν αεροδρόμια, λιμάνια και αυτοκινητόδρομοι», είπε.

Ο βουλευτής του ΔΗΣΥ, Πρόδρομος Αλαμπρίτης, είπε πως πρέπει να δούμε μέσα από τη νομοθεσία ποια μέτρα παίρνουμε ώστε να απαμβλύνουμε αυτό τον θόρυβο που επηρεάζει την υγεία των πολιτών, για να συμπληρώσει πως «πρέπει να εστιάσουμε στην θεραπεία και στις λύσεις, ώστε το πρόβλημα να μειωθεί και αν είναι δυνατόν να ελαττωθεί».

«Εμείς», κατέληξε, «θεωρούμε ότι μέσα από τη νομοθεσία που θα ψηφιστεί θα δοθούν τα τεχνικά εφόδια στους λειτουργούς να εφαρμόσουν λύσεις για το πρόβλημα».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μετέφερε τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top