ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ένταση μεταξύ ΠτΔ και Στεφάνου στο Εθνικό - Ολοκληρώθηκε η μαραθώνια συνεδρία με φόντο το Κυπριακό

Ένταση μεταξύ ΠτΔ και Στεφάνου στο Εθνικό - Ολοκληρώθηκε η μαραθώνια συνεδρία με φόντο το Κυπριακό

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης προήδρευσε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, σύσκεψης του  Εθνικού Συμβουλίου.

Μετά τη σύσκεψη, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Μάριος Πελεκάνος δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προέβη σε ενημέρωση των μελών του Εθνικού Συμβουλίου, αναφορικά με τις εξελίξεις που προέκυψαν μετά και την τελευταία συνεδρία του Σώματος, ενόψει και της επικείμενης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Ο Πρόεδρος ανέλυσε κατά τη διάρκεια της συνεδρίας, τους λόγους και το περιεχόμενο της πρότασης που περιληπτικά περιέγραψε στις 25 Αυγούστου, ως απάντηση στους ισχυρισμούς του κ. Τατάρ περί ελληνοκυπριακού κράτους και παραγνώρισης των δικαιωμάτων των Τουρκοκυπρίων ως αυτά προκύπτουν από τις Συμφωνίες Εγκαθίδρυσης της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Με βάση την απάντηση/πρόταση του Προέδρου προς τον κ. Τατάρ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε προς τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου πως η πρόταση συνδέεται απόλυτα με τις Συμφωνίες Κορυφής, τα ψηφίσματα του ΟΗΕ και το ευρωπαϊκό κεκτημένο, προκειμένου να εξευρεθεί μια λύση λειτουργική και συνεπώς βιώσιμη προς αποτροπή των τουρκικών επιδιώξεων.

Επί των θεμάτων που συζητήθηκαν έγινε ένας διάλογος και υπήρξαν διαφορετικές απόψεις σε κάποια θέματα. Παρόλα αυτά, παρά τις εκφρασθείσες διαφωνίες, η όλη συζήτηση διεξήχθη σε ένα απόλυτα πολιτικά επιτρεπτό επίπεδο, όπως οι δημοκρατικοί κανόνες και ο πολιτικός πολιτισμός υπαγορεύουν».

Ερωτηθείς αν τελικά ήταν πρόταση ή σχήμα λόγου αυτό που ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε για το Σύνταγμα του 1960, ο Εκπρόσωπος είπε ότι «είναι πρόταση/απάντηση προς τον κ. Τατάρ».

Σε ερώτηση αν θα την καταθέσει ο Πρόεδρος στα ΗΕ, ο κ. Πελεκάνος είπε ότι «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας βεβαίως θα αναφέρει ότι υπέβαλε ανάλογη πρόταση με αρνητική απάντηση από πλευράς των Τουρκοκυπρίων.

Σημειώνω ότι η πρόταση εντάσσεται στα πλαίσια των πρωτοβουλιών που αναλαμβάνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, με στόχο την επανέναρξη του διαλόγου που θα αποτρέπει την τουρκοκυπριακή πλευρά να υποβάλλει προτάσεις απόσχισης κατ΄ αντίθεση με τις Συνθήκες Εγκαθίδρυσης της Κυπριακής Δημοκρατίας ή το Κοινό Ανακοινωθέν μεταξύ του Προέδρου και του κ. Ερογλου, ημερομηνίας 11 Φεβρουαρίου 2004, που ρητά απαγορεύουν την απόσχιση του μέρους ή του όλου του εδάφους ή την ένωση του μέρους ή του όλου του εδάφους με οποιοδήποτε κράτος».

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο ANT1, υπήρξε έντονη αντιπαράθεση μεταξύ του Προέδρου Αναστασιάδη και κομμάτων της αντιπολίτευσης και κυρίως με τον Γ.Γ. του ΑΚΕΛ, Στέφανο Στεφάνου.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, αφορμή στάθηκαν οι χειρισμοί του Προέδρου στο Κυπριακό, κυρίως μετά το Κραν Μοντανά.

Αβέρωφ Νεοφύτου

Το ζητούμενο είναι συνεχίσουμε τις προσπάθειες για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων για επίλυση του Κυπριακού, εντός του πλαισίου που καθορίζουν τα ψηφίσματα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και της συμφωνημένης βάσης λύσης, αναφέρει ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου.

Σε γραπτή δήλωσή του μετά τη συενδρία του Εθνικού Συμβουλίου, ο κ. Νεοφύτου σημειώνει πως «το ζητούμενο είναι συνεχίσουμε τις προσπάθειες για να βρεθεί τρόπος επανέναρξης των διαπραγματεύσεων για την επίλυση του κυπριακού, εντός του πλαισίου που καθορίζουν τα ψηφίσματα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και της συμφωνημένης βάσης λύσης».

Στέφανος Στεφάνου

Τη διαφωνία του ΑΚΕΛ στην πρόταση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη περί επιστροφής στο Σύνταγμα του 1960 διατύπωσε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου, σημειώνοντας ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης απάντησε σε ερώτησή του αν η πρόταση ήταν σχήμα λόγου, ότι ήταν πρόταση.
 
Σε δηλώσεις μετά τη συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου, ο κ. Στεφάνου είπε πως κατέθεσε την διαφωνία του κόμματός του σε σχέση με την ακολουθούμενη πολιτική στο Κυπριακό, η οποία, όπως είπε, «χαρακτηρίζεται από αντιφάσεις και από αλληλοσυγκρουόμενες προσεγγίσεις και πολιτικές».
 
«Σήμερα διαπιστώσαμε, γιατί ρωτήσαμε, εάν όντως η συγκεκριμένη τοποθέτηση του Προέδρου της Δημοκρατίας αποτελεί πρόταση και πήραμε θετική απάντηση», ανέφερε ο κ. Στεφάνου και συμπλήρωσε: «Θεωρούμε ότι με αυτή την πρόταση ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα θέσει την ε/κ πλευρά ενώπιον του κινδύνου να γίνει συνυπεύθυνη του αδιεξόδου και την ίδια ώρα με αυτό τον τρόπο δίνουν τη δυνατότητα στην Τουρκία να συνεχίσει τις προσπάθειες να εκτρέψει από τη συμφωνημένη βάση λύσης».
 
Όπως είπε, η απάντηση στις προσπάθειες της Τουρκίας να εκτρέψει από τη συμφωνημένη βάση λύσης είναι να εμμένουμε τόσο στις συμφωνίες υψηλού επιπέδου όσο και στα ψηφίσματα του ΟΗΕ. «Η πρόταση του Προέδρου για επιστροφή στο Σύνταγμα του ’60 μας εκτρέπει από τα ψηφίσματα και τελικά καταργεί και τις Συμφωνίες Υψηλού Επιπέδου», πρόσθεσε.
 
Απαντώντας σε ερώτηση κατά πόσο τα περί επιστροφής στο Σύνταγμα του ’60 δεν ήταν σχήμα λόγου, ο κ. Στεφάνου είπε πως «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι δεν ήταν σχήμα λόγου, ο Πρόεδρος είπε ότι είναι πρόταση».
 
«Η θέση του ΑΚΕΛ είναι σαφής: Mην προχωρήσετε σε αυτή την πρόταση γιατί με αυτή την πρόταση εκφεύγουμε και εμείς από τα ψηφίσματα του ΟΗΕ και θα μας κατηγορήσει ο διεθνής παράγοντας ότι είμαστε συνυπεύθυνοι για το αδιέξοδο την στιγμή που η Τουρκία προσπαθεί να καταργήσει τα ψηφίσματα και τις Συμφωνίες Υψηλού Επιπέδου με τις θέσεις της για δύο κράτη», είπε, για να προσθέσει πως η απάντηση της ε/κ πλευράς «δεν θα πρέπει να είναι να πάμε από την άλλη πλευρά, αλλά να εμμένουμε σε αυτό που έχεi συμφωνηθεί από το 1977 και εντεύθεν, έχεi επαναβεβαιωθεί σε μια σειρά από συμφωνίες και αυτά που περιλαμβάνονται στα ψηφίσματα του ΟΗΕ».
 
Απαντώντας σε παρατήρηση ότι ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ δήλωσε πως η πρόταση του Προέδρου Αναστασιάδη δεν ήταν πρόταση, ο κ. Στεφάνου είπε πως εμείς ρωτήσαμε αν ήταν πρόταση και  «ο Πρόεδρος έχει πει ότι είναι πρόταση αν και εφόσον ο κ. Τατάρ επιμένει σε αυτά που λέει».
 
«Ε λοιπόν, λέμε ότι και σε αυτά που επιμένει ο κ. Τατάρ η απάντηση δεν είναι να πάμε πίσω στο Σύνταγμα του ’60 αλλά να επιμένουμε στην επανέναρξη των διαπραγματεύσεων με τον τρόπο που λέει ο διεθνής οργανισμός».
 
Εξάλλου, ο κ. Στεφάνου είπε πως κατέθεσε εκ νέου στον Πρόεδρο Αναστασιάδη την άποψη του ΑΚΕΛ για το πώς πρέπει να κινηθεί η ε/κ πλευρά, λέγοντας πως πρέπει να γίνουν δύο πράγματα, «η ε/κ πλευρά χωρίς νέες εντός εισαγωγικών ιδέες, χωρίς παλινωδίες θα πρέπει να επιμένει σε επανέναρξη διαπραγματεύσεων από το σημείο που διεκόπησαν στο Κραν Μοντανά, διαφυλάσσοντας τις συγκλίσεις και διαπραγματευόμενη επί του πλαισίου Γκουτέρες». Yπενθύμισε επίσης την πρόταση του κόμματος που δημοσιεύτηκε τον προηγούμενο Δεκέμβριο για το πώς μπορεί να κινηθεί ο ΓΓ του ΟΗΕ για να μετατραπεί ο παράγοντας του φυσικού αερίου για καταλύτη για δημιουργία δυναμικής για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων. «Δεν μιλήσαμε ούτε για υποχωρήσεις ούτε έχουμε θέσεις που υπερβαίνουν τις κόκκινες γραμμές της ε/κ πλευράς», είπε.

Νικόλας Παπαδόπουλος

Κλιμάκωση των μέτρων που έλαβε η Κυβέρνηση ως απάντηση στις προσπάθειες εποικισμού της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου, έτσι ώστε να υπάρξει πραγματικό κόστος στην Τουρκία αλλά και στο ψευδοκράτος, ζήτησε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νικόλας Παπαδόπουλος, σε δηλώσεις μετά τη σημερινή συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου, στο Προεδρικό. Ο κ. Παπαδόπουλος είπε ακόμα ότι η δήλωση του Προέδρου για επαναφορά του Συντάγματος του 1960 έγινε για να αναδειχθούν οι παράλογες τοποθετήσεις του Ερσίν Τατάρ και, ως εκ τούτου, δεν θα δοθεί συνέχεια στη βάση αυτής της εισήγησης.

«Μετά από τις σημερινές διευκρινίσεις που έχει δώσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θεωρούμε ότι η περιβόητη δήλωση για την επαναφορά του Συντάγματος του ’60 ήταν μια προσπάθεια του Προέδρου της Δημοκρατίας για να αναδείξει παράλογες τοποθετήσεις του κ. Τατάρ και επομένως από τη στιγμή που δεν πρόκειται να υπάρξει συνέχεια στη βάση αυτής της εισήγησης, ούτε κι εμείς έχουμε πρόθεση να δώσουμε οποιαδήποτε συνέχεια», ανέφερε ο κ. Παπαδόπουλος.

Προέτρεψε ωστόσο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να αποφεύγει «τέτοιες διφορούμενες και αμφιλεγόμενες τοποθετήσεις γιατί έχουν την τάση να απομακρύνουν την προσοχή από τα σημαντικά ζητήματα και θέματα που έχουμε ενώπιον μας και δίνουν την ευκαιρία σε κείνους που θέλουν να αλλάξουν τη βάση των διαπραγματεύσεων να επικαλούνται δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας».

Σε ό,τι αφορά την ουσία, είπε ο κ. Παπαδόπουλος, είναι ξεκάθαρο πως συνεχίζεται η προκλητική συμπεριφορά της Τουρκίας, η προσπάθεια αναβάθμισης του ψευδοκράτους και η προσπάθεια αλλαγής της βάσης των διαπραγματεύσεων στη συνομοσπονδία των δύο κρατών.

Επομένως, συνέχισε, «από τη στιγμή που έχει ληφθεί η απόφαση να προχωρήσουμε με μέτρα αντίδρασης, ιδιαίτερα ενόψει της συνεχιζόμενης και παράνομης προσπάθειας εποικισμού της περίκλειστης περιοχής της Αμμοχώστου κι ενόψει του γεγονότος ότι έχουν αποφασιστεί διάφορα μέτρα αντιδράσεις που βρίσκονται προς τη σωστή κατεύθυνση, όπως ήταν ανάκληση των διαβατηρίων, όπως ήταν η προσφυγή στο Συμβούλιο Ασφαλείας για Προεδρική δήλωση κατά των ενεργειών της Τουρκίας, ως Δημοκρατικό Κόμμα θεωρούμε ότι πρέπει να υπάρξει κλιμάκωση αυτών των μέτρων έτσι ώστε να προωθηθούν μέτρα που πραγματικά θα προκαλέσουν κόστος στην Τουρκία αλλά και στο ψευδοκράτος».

«Πρέπει να πείσουμε ότι είμαστε έτοιμοι να αντιδράσουμε αποτελεσματικά σε αυτές τις προκλητικές και παράνομες ενέργειες της Τουρκίας γιατί αλλιώς η Τουρκία θα συνεχίσει και θα βρεθούμε ενώπιον νέων τετελεσμένων», σημείωσε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ.

Μαρίνος Σιζόπουλος

Από τη σημερινή ενημέρωση επιβεβαιώνεται για ακόμα μια φορά ο ύποπτα υπονομευτικός ρόλος της Βρετανίας εις βάρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, μέσα από τις διάφορες παρεμβάσεις τόσο προς την πλευρά της Κυπριακής Δημοκρατίας όσο και από προς την πλευρά των Ηνωμένων Εθνών, είπε σε δηλώσεις του μετά το πέρας της σημερινής συνεδρίας του Εθνικού Συμβουλίου, ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος.
 
Η ΕΔΕΚ, είπε «έχει κατ΄επανάληψη τονίσει ότι θα πρέπει να υπάρχει ένας συγκεκριμένος σχεδιασμός για το πως πρέπει αυτός ο παράγοντας να αντιμετωπιστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».
 
Αναφερόμενος στην συνεχιζόμενη τουρκική προκλητική συμπεριφορά στην Αμμόχωστο είπε ότι από το 2016 η ΕΔΕΚ έδωσε κατ΄επανάληψη στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας προτάσεις, τις οποίες το κόμμα δεν έδωσε στην δημοσιότητα, για το πως θα μπορεί και το πως πρέπει η Κυπριακή Δημοκρατία να αντιμετωπίσει αυτές τις προκλήσεις και κυρίως αξιοποιώντας τα διπλωματικά και πολιτικά όπλα τα οποία διαθέτει για να αντιμετωπίσει αυτή την κατάσταση.
 
Υπενθύμισε ακόμα ότι από 2017 η ΕΔΕΚ ζήτησε την διεξαγωγή έρευνας για την παραχώρηση διαβατηρίων σε «αξιωματούχους» του κατοχικού καθεστώτος «κάτι όχι μόνο το οποίο δεν έγινε αλλά δεν είχαμε τη στήριξη κι συνδρομή από καμία πλευρά».
 
Συνέχισε λέγοντας ότι θα πρέπει «οι πολιτικές δυνάμεις να διαμορφώσουμε μέσα από τις προτάσεις που θα κατατεθούν «ένα κοινό πρόγραμμα, μια κοινή πολιτική αντιμετώπισης των τουρκικών προκλήσεων».
 
Αν είναι δυνατόν, πρόσθεσε η πολιτική αυτή να είναι κοινή και με την κυβέρνηση της Ελλάδας, «να είναι μια κοινή εθνική πολιτική Ελλάδας και Κύπρου για να αντιμετωπίσουμε τον τουρκικό επεκτατισμό και τις τουρκικές προκλήσεις».
 
Απαντώντας σε ερώτηση είπε ότι «ο βρετανικός παράγοντας επιχειρεί σταδιακά να εισάγει την έννοια της κυριαρχικής ισότητας με ένα διαφορετικό τρόπο κυρίως» και καταλήγοντας είπε ότι είναι διαφορετικές μεθοδεύσεις που μπορεί σταδιακά να οδηγήσουν σε κρίσιμες εξελίξεις που θα υπονομεύουν την κρατική οντότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Μαρίνος Κλεάνθους

Πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι οι πολίτες είναι συγχυσμένοι, απογοητευμένοι και νιώθουν ότι συνολικά έχουμε χάσει τον προσανατολισμό μας, δήλωσε μετά το τέλος του Εθνικού Συμβουλίου εκ μέρους της ΔΗΠΑ ο Μαρίνος Κλεάνθους.
 
Αυτό που χρειαζόμαστε σήμερα, ανέφερε ο Εκπρόσωπος Τύπου της ΔΗΠΑ, είναι στρατηγική και τολμηρές κινήσεις που επιτέλους θα οδηγήσουν στην λύση του κυπριακού προβλήματος, όσο το δυνατόν πιο σύντομα.
 
«Ως ΔΗΠΑ επαναλαμβάνουμε τις θέσεις μας: επιδιώκουμε λύση στα πλαίσια του ΟΗΕ, θα είμαστε υποστηρικτικοί στην διαδικασία προκειμένου όσο το δυνατόν πιο σύντομα , αν αυτό είναι δυνατόν, να επαναρχίσουν οι διαπραγματεύσεις»ς.
 
Ο κ. Κλεάνθους πρόσθεσε ότι ήθελε να κάνει μια έκκληση προς όλη την πολιτική ηγεσία: «όχι από αέρος διαβούλευση του Κυπριακού. Οι πολίτες θέλουν λύσεις, πράξεις και όχι από αέρος ωραία συνθήματα».

Χαράλαμπος Θεοπέμπτου

Οι αναφορές του Προέδρου για επαναφορά στο Σύνταγμα του 60’ δεν έπρεπε να γίνουν, έχουν φέρει μια αναστάτωση, έγιναν χωρίς διαβούλευση, έχουν πολλές ελλείψεις και έχουν δημιουργήσει ένα πολύ αρνητικό κλίμα ανάμεσα στους Ελληνοκύπριους και συζητήσεις που δεν έπρεπε να γίνονται, δήλωσε ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων, Συνεργασία Πολιτών Χαράλαμπος Θεοπέμπτου.
 
Μιλώντας στους δημοσιογράφους μετά το πέρας του Εθνικού Συμβουλίου, ο κ. Θεοπέμπτου εξέφρασε ιδιαίτερη ανησυχία για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί.
 
«Βρισκόμαστε σε μεγάλο αδιέξοδο, είμαστε σε μια εποχή που η διεθνής κοινότητα έχει στρέψει την προσοχή της στο Αφγανιστάν και υπάρχει ως αποτέλεσμα και μια μεγάλη καθυστέρηση στην προώθηση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε, όσον αφορά την έναρξη των συνομιλιών που έχουμε με τους Τουρκοκύπριους», ανέφερε.
 
Εξέφρασε επίσης την άποψη ότι είναι σημαντικό να ξεκινήσει  ακόμα μια πιο μεγάλη και σοβαρή προσπάθεια να εξασφαλιστεί υποστήριξη από χώρες που μπορεί να τη δώσουν, ούτως ώστε να πειστεί η Τουρκία και η τ/κ πλευρά να έρθουν στο τραπέζι των συνομιλιών και να ξεκινήσει με μια βάση συμφωνημένη και από τους δύο για να υπάρξει ένα τέλος με τις συνομιλίες και να λυθεί το Κυπριακό.

Όπως είπε, όσο περνά ο καιρός τα πράγματα θα γίνονται πιο δύσκολα.

Χρίστος Χρίστου

Το ΕΛΑΜ δεν προβλέπει την όποια εξέλιξη στο Κυπριακό καθώς δεν υπάρχουν οι απαιτούμενες προϋποθέσεις, δήλωσε ο Πρόεδρος του Χρίστος Χρίστου μετά τη συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου την Τετάρτη προσθέτοντας ότι το ΕΛΑΜ κατέθεσε γραπτώς εισηγήσεις για μέτρα αντιμετώπισης των τουρκικών προκλήσεων και χρονοδιάγραμμα εφαρμογής τους.
 
Το ΕΛΑΜ επικροτεί και χαιρετίζει την πρόταση για αφαίρεση των ταξιδιωτικών εγγράφων σε 14 αξιωματούχους του κατοχικού καθεστώτος, είπε  ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ προσθέτοντας ότι το κόμμα του θεωρεί πως η πρόταση πρέπει να ενταχθεί σε ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο και θα πρέπει τα μέτρα που θα αποφασίσει στη συνέχεια η Κυβέρνηση να έχουν κλιμάκωση «ώστε να επιτύχουμε ουσιαστικά αποτελέσματα» στην πίεση που θα εφαρμοστεί στην τουρκική πλευρά».
 
Το ΕΛΑΜ έχει εδώ και χρόνια πάγια θέση το κλείσιμο όλων των οδοφραγμάτων, συνέχισε ο κ. Χρίστου, προσθέτοντας ότι είναι ευκαιρία για την Κυπριακή Δημοκρατία να ασκήσει ουσιαστική πίεση, αυτή ειδικά την περίοδο που η Τουρκία προκαλεί στο θέμα της Αμμοχώστου και τις ενέργειες  της όσον αφορά στην επανέναρξη του διαλόγου στο Κυπριακό, για το οποίο ζητά κυριαρχική ισότητα και πολιτική ισότητα ως προαπαιτούμενο  για την επανέναρξη του διαλόγου
 
Πρέπει μέσα από την ΕΕ να ζητήσουμε από τους εταίρους μας να επιβάλουν, επιτέλους εμπάργκο όπλων στην κατοχική δύναμη,  συνέχισε ο κ. Χρίστου.
 
«Από την πλευρά μας δεν προβλέπουμε να έχουμε καμμία εξέλιξη στο θέμα του Κυπριακού και στο θέμα των διαπραγματεύσεων. Δεν υπάρχουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις ούτε η βούληση από την τουρκική πλευρά για αλλαγή της υπάρχουσας κατάστασης», ανέφερε περαιτέρω.
 
Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΕΛΑΜ είναι αδιανόητο να ζητούν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να προσέλθει σε διάλογο με νέες ουσιαστικά υποχωρήσεις πριν από την έναρξη του εν λόγω διαλόγου.
 
Ανέφερε τέλος ότι το ΕΛΑΜ κατέθεσε γραπτώς, τις ακριβείς εισηγήσεις για μέτρα που μπορεί να λάβει η Κυβέρνηση απέναντι στις τουρκικές ενέργειες και χρονοδιάγραμμα με αίτημα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να το εξετάσει και να το εφαρμόσει

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Εξήγγειλε και επίσημα την υποψηφιότητα του Τορναρίτη για τη δημαρχία Λευκωσίας ο ΔΗΣΥ: «Ο Νίκος την αγαπάει πραγματικά και την πονάει αυτή την πόλη»

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης με απόφασή του διόρισε τον Γεώργιο Σκαλιά ως Ειδικό του Σύμβουλο για θέματα Εκπαίδευσης. Ο διορισμός του είναι άνευ απολαβών και δεν περιλαμβάνει οποιεσδήποτε εκτελεστικές αρμοδιότητες και εξουσίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top