Η Κύπρος ανταποκρίθηκε σε αίτημα της Κομισιόν για φιλοξενία Αφγανών

Η Κύπρος ανταποκρίθηκε σε αίτημα της Κομισιόν για φιλοξενία Αφγανών

Η Κύπρος διεμήνυσε στην Κομισιόν ότι παρά τις αυξημένες ροές μεταναστών που δέχεται καθημερινά, θα μπορούσε συμβολικά και ανθρωπιστικά να δεχθεί μέχρι τρεις Αφγανούς, μέλη της ίδιας οικογένειας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποτάθηκε σε όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ για να διερευνήσουν το ενδεχόμενο να φιλοξενήσουν Αφγανούς πολίτες, οι οποίοι ήταν συνεργαζόμενοι με την ΕΕ τα τελευταία χρόνια.

Η Κύπρος διαμήνυσε στην Κομισιόν ότι λόγω της κατάστασης στην οποία βρίσκεται με τις αυξημένες ροές μεταναστών που δέχεται καθημερινά και λόγω του ότι έχει υπερβεί τα όρια της σε ό,τι αφορά την δυνατότητα φιλοξενίας και υποδοχής, συμβολικά και ανθρωπιστικά θα μπορούσε να δεχθεί μέχρι τρία άτομα, μέλη της ίδιας οικογένειας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, υπάρχουν κράτη μέλη της ΕΕ που δήλωσαν ότι δεν μπορούν να φιλοξενήσουν κανέναν Αφγανό.

Σημειώνεται ότι αύριο, Τρίτη πραγματοποιείται έκτακτο συμβούλιο Υπουργών Εσωτερικών στις Βρυξέλλες στο οποίο θα συζητηθεί το θέμα αυτό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Αποχώρηση-σεισμός από το Άλμα: Ο Αβραάμ Θεμιστοκλέους «καρφώνει» τον Μιχαηλίδη για αποφάσεις πίσω από κλειστές πόρτες

Αποχώρηση-σεισμός από το Άλμα: Ο Αβραάμ Θεμιστοκλέους «καρφώνει» τον Μιχαηλίδη για αποφάσεις πίσω από κλειστές πόρτες

Νέες αναταράξεις προκαλούνται στο κίνημα Άλμα, καθώς ο Αβραάμ Θεμιστοκλέους, που υπήρξε από τα πρόσωπα του αρχικού πάνελ παρουσίασης του κινήματος, ανακοίνωσε την αποχώρησή του, εξαπολύοντας δριμεία κριτική προς τον τέως Γενικό Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη και τους συνεργάτες του.

BEST OF TOTHEMAONLINE