Λιλλήκας: Επιτυχαίνετε η πρόταση ριζοσπαστική μεταρρύθμισης για τους ημικρατικούς οργανισμούς

Λιλλήκας: Επιτυχαίνετε η πρόταση ριζοσπαστική μεταρρύθμισης για τους ημικρατικούς οργανισμούς

Η πρόταση της Συμμαχίας Πολιτών για τους ημικρατικούς οργανισμούς επιτυγχάνει τη ριζοσπαστική μεταρρύθμιση τους και τερματισμό των κομματικών παρεμβάσεων, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Γιώργος Λιλλήκας.

Σε δηλώσεις του μετά από συνάντηση που είχε με το νέο Ελληνα Πρέσβη στη Λευκωσία, ο κ. Λιλλήκας είπε πως η πρόταση, η οποία είναι ολοκληρωμένη και άμεσα εφαρμόσιμη, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τη συνεργασία με στρατηγικό επενδυτή που να δραστηριοποιείται στο χώρο και στον οποίο θα μπορούσε να πωληθεί ένα μειοψηφικό πακέτο που δεν θα ξεπερνά το 25%, με παράλληλη εκχώρηση της διαχείρισης του οργανισμού. 

Η πρόταση περιλαμβάνει επίσης τη ψήφιση Νόμου που θα καθορίζει τις προσωπικές Αστικές  και Ποινικές ευθύνες στα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων για τις πράξεις, τις αποφάσεις και τις παραλείψεις τους, τον καθορισμό με Νόμο των  συγκεκριμένων προσόντων που πρέπει να πληροί   ο κάθε υποψήφιος για τα Δ.Σ ανάλογα με τη φύση και χαρακτήρα του Ημικρατικού Οργανισμού.

Επιπλέον, περιλαμβάνει τη δημιουργία Ανεξάρτητης Επιτροπής στην οποία θα αποτείνονται οι πολίτες που τηρούν τα προσόντα και θέλουν να υπηρετήσουν στα Δ.Σ και η οποία θα ετοιμάζει εισήγηση για το Υπουργικό Συμβούλιο.

“Με αυτούς τους τρόπους  επιτυγχάνεται η ριζοσπαστική μεταρρύθμιση των Ημικρατικών Οργανισμών, ο τερματισμός των κομματικών παρεμβάσεων έτσι   ώστε να καταστούν πιο παραγωγικοί και κερδοφόροι προς όφελος του δημοσίου και όχι να ξεπουληθούν σε τιμή ευκαιρίας όπως επιθυμεί να πράξει η Κυβέρνηση”, είπε.

Τέλος, ανέφερε πως η Πρόταση θα αποσταλεί σήμερα στο Υπουργείο Οικονομικών, σε όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα και στους Ημικρατικούς Οργανισμούς.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

«Ο ουρανός είναι το όριο»: Κύπρος και ΗΑΕ ενισχύουν τη στρατηγική τους συνεργασία

«Ο ουρανός είναι το όριο»: Κύπρος και ΗΑΕ ενισχύουν τη στρατηγική τους συνεργασία

Ο ουρανός είναι το όριο όσον αφορά τις σχέσεις της Κύπρου με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά τη συνάντησή του με τη Λάνα Νουσεϊμπέχ, Υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΑΕ, αρμόδια για πολιτικές υποθέσεις, η οποία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στο Προεδρικό Μέγαρο, παρουσία του Υπουργού Εξωτερικών, Κωνσταντίνου Κόμπου, της Υφυπουργού για Ευρωπαϊκά Θέματα, Μαριλένας Ραουνά, και του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, Κωνσταντίνου Λετυμπιώτη.

BEST OF TOTHEMAONLINE