ΠΡΟΣΟΧΗ: Νέα τηλεφωνική απάτη μέσω μηνυμάτων - Πώς επιχειρούν να σας ξεγελάσουν

ΠΡΟΣΟΧΗ: Νέα τηλεφωνική απάτη μέσω μηνυμάτων - Πώς επιχειρούν να σας ξεγελάσουν

Την προσοχή του κοινού εφιστά η Αστυνομία σχετικά με νέα απάτη με κακόβουλο λογισμικό που αποστέλλεται μέσω ηλεκτρονικών τηλεφωνικών μηνυμάτων.

Τις τελευταίες ημέρες έχει παρατηρηθεί η αποστολή σε κινητά τηλέφωνα πολιτών, τηλεφωνικών μηνυμάτων SMS, στα οποία αναφέρεται ότι οι κάτοχοι των τηλεφώνων είναι νικητές και έχουν κερδίσει σε κλήρωση πρόσφατης ημερομηνίας, π.χ., Κυριακή 29/08/2021 και τους αποστέλλεται με το μήνυμα, ηλεκτρονικός σύνδεσμος (link) για να τον επιλέξουν. Ο ηλεκτρονικός σύνδεσμος ωστόσο περιέχει, όπως έχει διαπιστωθεί, κακόβουλο λογισμικό (virus) και ανοίγοντας τον σύνδεσμο το κακόβουλο λογισμικό μολύνει τα λογισμικά προγράμματα των κινητών τηλεφώνων των πολιτών.

Η Αστυνομία καλεί το κοινό να είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικό σε σχέση με τέτοιας μορφής μηνύματα που αποστέλλονται από άγνωστα πρόσωπα μέσω τηλεφωνικών συσκευών, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή και σε πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης.

Οι πολίτες καλούνται να είναι προσεκτικοί και να αποφεύγουν το άνοιγμα οποιουδήποτε ηλεκτρονικού συνδέσμου που περιέχουν τέτοια μηνύματα, προτού ελέγξουν και βεβαιωθούν για την ύπαρξη τέτοιου διαγωνισμού, μέσω άλλης αναζήτησής τους σε επίσημες ιστοσελίδες των διοργανωτών ή και μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας με τους διοργανωτές του διαγωνισμού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η Κύπρος που αλλάζει φέρνει πίσω τα ταλέντα της»- Νέα αποστολή στο Λονδίνο με 20+ εργοδότες

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η Κύπρος που αλλάζει φέρνει πίσω τα ταλέντα της»- Νέα αποστολή στο Λονδίνο με 20+ εργοδότες

Τα προβλήματα της οικονομίας, η αναπτυξιακή πορεία της Κύπρου, η μείωση του δημόσιου χρέους, τα χαμηλά ποσοστά ανεργίας αλλά και οι πρωτοβουλίες για επαναπατρισμό Κυπρίων ταλαντούχων επαγγελματιών, αποτέλεσαν μεταξύ άλλων τα βασικά σημεία αναφοράς σε βίντεο που δημοσίευσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.

BEST OF TOTHEMAONLINE