Ολοκληρώνεται «εντός της ημέρας» η βρετανική επιχείρηση εκκένωσης του αεροδρομίου της Καμπούλ

Ολοκληρώνεται «εντός της ημέρας» η βρετανική επιχείρηση εκκένωσης του αεροδρομίου της Καμπούλ

Εντός της ημέρας αναμένεται να ολοκληρωθεί η βρετανική επιχείρηση εκκένωσης του αεροδρομίου της Καμπούλ, δήλωσε ο αρχηγός των βρετανικών ενόπλων δυνάμεων στρατηγός σερ Νικ Κάρτερ.

Όπως είπε, είναι πλέον «πολύ λίγοι» οι πολίτες που απομένουν να φύγουν και στην ουσία απομένει η επιστροφή των Βρετανών στρατιωτών που βρίσκονται στην αφγανική πρωτεύουσα.

Σημείωσε επίσης ότι αυτή η τελική φάση της επιχείρησης είναι «η πιο δύσκολη», καθώς οι στρατιώτες αντιμετωπίζουν την απειλή των τρομοκρατών, αλλά υπάρχει και ο κίνδυνος επεισοδίων από απελπισμένους πολίτες που προσπαθούν μέχρι την τελευταία στιγμή να επιβιβαστούν σε μια πτήση εκκένωσης.

Ο σερ Νικ είπε ότι δεν περνά μέρα που να μη δακρύσει για όσους μένουν πίσω και σημείωσε ότι οι στρατιώτες επικεντρώθηκαν αυτό το διάστημα στο ανθρωπιστικό καθήκον τους, «κρατώντας όπλο στο ένα χέρι και μωρά στο άλλο».

Τη βαθιά του λύπη για τους περίπου 1.000 Αφγανούς συνεργάτες των Βρετανών και τις οικογένειές τους που μένουν πίσω εξέφρασε και ο Πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, που δεσμεύθηκε ότι θα κινήσει «γη και ουρανό» για να πετύχει την ασφαλή αποχώρησή τους από το Αφγανιστάν μετά από την 31η Αυγούστου.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Κύκλωμα βαρυποινίτη: Τα ναρκωτικά, η προστασία και η προέλευση του πίνακα - Το... χαρτί της υπεράσπισης και η ανανέωση κράτησης

Κύκλωμα βαρυποινίτη: Τα ναρκωτικά, η προστασία και η προέλευση του πίνακα - Το... χαρτί της υπεράσπισης και η ανανέωση κράτησης

Παράταση έξι ημερών στην κράτηση τριών υπόπτων για διερευνώμενη υπόθεση δράσης κυκλώματος εμπορίας και διακίνησης ναρκωτικών αποφάσισε το Σάββατο το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας, ύστερα από την ολοκλήρωση πολύωρης διαδικασίας που είχε ξεκινήσει από νωρίς το πρωί της ίδιας ημέρας.

BEST OF TOTHEMAONLINE