ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΥΠΡΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ: Πόρτα σε ανεμβολίαστους, τους βγάζουν από το σχέδιο - Άκυρη τελικά η επιδότηση για διακοπές

ΚΥΠΡΟΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ: Πόρτα σε ανεμβολίαστους, τους βγάζουν από το σχέδιο - Άκυρη τελικά η επιδότηση για διακοπές

Νέα δεδομένα προέκυψαν μετά τη σύσκεψη του Υπουργικού Συμβουλίου την περασμένη Δευτέρα, 23 Αυγούστου. 

Μεταξύ των όσων συζητήθηκαν -με την ατζέντα του Υπουργικού να είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένη- και πιθανότατα πέρασαν... στα ψιλά, ήταν και περιφερειακά ζητήματα που άπτονται της πανδημίας. 

Πέραν λοιπόν της επέκτασης των υφιστάμεων περιοριστικών μέτρων μέχρι και την 3η Σεπτεμβρίου, η είδηση που φέρεται να επιβεβαιώνεται και μέσω του Υφυπουργείου Τουρισμού αφορά τα σχέδια επιδοτημένων διακοπών σε ξενοδοχειακές μονάδες και καταλύματα του νησιού. 

Συγκεκριμένα, ιδιαίτερα επιτυχημένο θεωρήθηκε το σχέδιο που εκπόνησε το Υφυπουργείο Τουρισμού δίνοντας επιδότηση (ύψους 35%) για διακοπές εντός Κύπρου. Το σχέδιο συμπεριλάμβανε όλους τους Κύπριους πολίτες αλλά και μόνιμους κάτοικους Κύπρου, με το πλαφόν να έχει οριστεί αρχικά στα 60 ευρώ (κάτι που με την επιδότηση έπεφτε στα 39 ευρώ) ανα δωμάτιο το βράδυ και με ελάχιστη διαμονή τα δύο βράδια. 

Στη συνέχεια και λόγω αυξημένης ζήτησης, αλλά και εκμεταλλευόμενοι προφανώς την πιο high-season περίοδο του χρόνου, δημιούργησαν νέο σχέδιο (με ισχύ από την 15η Ιουλίου μέχρι και την 31η Αυγούστου) στο οποίο όμως συμπεριλήφθηκαν μόνο άτομα που είχαν ενταχθεί ή ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους. Βλέποντας τη χώρα να βρίσκεται στο... βαθύ κόκκινο του χάρτη του ECDC και τον εξωτερικό τουρισμό να φαίνεται απομακρυσμένος στο παρόν στάδιο αποφασίστηκε η επέκταση του και για τους επόμενους μήνες.

Πιο συγκεκριμένα το σχέδιο θα εκκινήσει από την 1η Σεπτεμβρίου μέχρι και τις 30 Νοεμβρίου και σύμφωνα με την αρχική ανακοίνωση θα ήταν η 'συνέχεια' του σχεδίου που ολοκληρώθηκε στις 15 Ιουλίου, συμπεριλαμβάνοντας λοιπόν και τους ανεμβολίαστους πολίτες. Ένα πλάνο που θεωρήθηκε γενναιόδωρο αφού θα έδινε νέα σημαντική ένεση στην τουριστική βιομηχανία, ιδιαίτερα τους φθινοπωρινούς μήνες. 

Η απόφαση αυτή όμως ήρθε να ανατραπεί λίγες μέρες αργότερα, προκαλώντας σύγχυση και αγανάκτηση αφού το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε να αφήσει... στην απ'έξω τους ανεμβολίαστους από το σχέδιο επιδότητησης.

Απόφαση που λήφθηκε στο τελευταίο Υπουργικό Συμβούλιο -Δευτέρα 23/8- που έλαβε χώρα στο Τρόοδος δικαιούχοι του Σχεδίου για την περίοδο από την 1η Σεπτεμβρίου 2021 μέχρι την 30η Νοεμβρίου 2021 είναι όλοι οι μόνιμα διαμένοντες στο νησί, οι οποίοι:

Έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον μια δόση. Σε ότι αφορά τα άτομα κάτω των 16 ετών, που δεν έχουν εμβολιαστεί, θα πρέπει να εξασφαλίζουν απόδειξη αρνητικής εξέτασης ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου για την ασθένεια του COVID-19, με τη δειγματοληψία να έχει πραγματοποιηθεί εντός 72 ωρών.

Έχουν αναρρώσει από το ιό μέχρι και 180 μέρες πριν την παραμονή τους στο κατάλυμα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην Ελλάδα: Ένας νεκρός από την κατάρρευση τμήματος κτηρίου στον Πειραιά

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

«T» ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δηλώνουν για κατοικίες τις… αποθήκες και εγκαταλελειμμένα σπίτια- Τραγελαφικά τα όσα συμβαίνουν με τις μετακινήσεις ψηφοφόρων

Έγινε κι αυτό στην Κύπρο! Υποψήφιος εμφανίζεται με κλειστά μάτια στην προεκλογική του καμπάνια – Δείτε βίντεο



LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»   

LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»  

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top