ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Έχασε την πεθερά της από κορωνοϊό - «Πεινώ διψώ από χτες…χτυπώ τα κουδούνια και δεν έρχεται κανείς»

Έχασε την πεθερά της από κορωνοϊό - «Πεινώ διψώ από χτες…χτυπώ τα κουδούνια και δεν έρχεται κανείς»

Ακόμη μια ανάρτηση με φανερό το αίσθημα της απογοήτευσης για την αδιαφορία και την έλλειψη ανθρωπιάς στα νοσοκομεία εν καιρό κορωνοϊού όπως δηλώνουν οι ίδιοι οι πολίτες.

Όπως εξήγησε σε ανάρτηση της Κύπρια πολίτης, έχασε την πεθερά της από κορωνοϊό η οποία νοσηλευόταν στο νοσοκομείο, στο οποίο και βίωσε αδιαφορία, έλλειψη ανθρωπιάς, συντροφικότητας, ψυχολογικής στήριξης, αγάπης ακόμη και έλλειψη πρώτων αναγκών όπως φαγητό και νερό.

«Βοήθεια βοήθεια αγάπη μου βοηθάμε πεινώ διψώ από χτες μου έβαλαν καθετήρα και μέχρι σήμερα δεν μπήκαν χτυπώ τα κουδούνια και δεν έρχεται κάνεις. Φοβάμαι εν αναπνέω κάμετε κάτι σας παρακαλώ», ήταν τα λόγια της πεθεράς στη νύφη της σε ένα από τα τηλεφωνήματα που είχαν.

Μέσα από την ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η παραπονούμενη έδωσε στη δημοσιότητα και την απάντηση που έλαβαν από το νοσοκομείο εκφράζοντας τη δυσαρέσκεια και το θυμό της.

«Έχει παράνοια λόγω της έλλειψης οξυγόνου και λέει πελλάρες», ήταν η απάντηση του νοσοκομείου.

«Παρακολουθούμε με κάμερες το οξυγόνο της και δεν χρειάζεται κάτι. Δεν θα μεταβούμε σε καμία καταγγελία και δεν θα στείλουμε καμιά επιστολή προς τους αρμόδιους. Όχι..τίποτα δεν θα μας την φέρει πίσω», τόνισε η κοπέλα στην ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Αυτό που καταληκτικά επισημαίνεται στην ανάρτηση είναι ότι μέσα από αυτή την εμπειρία αν χρειαζόταν ξανά να επιλέξουν αν ένας δικός τους άνθρωπος χρειαζόταν άμεσα ιατρική περίθαλψη, θα επέλεγαν μποτίλια οξυγόνου στο σπίτι δίνοντας μόνοι τους τη μάχη για να τον κρατήσουν στη ζωή.

Αυτούσια η ανάρτηση:

Και τώρα που η δύσκολη μέρα έχει περάσει θέλω να πω κάποια πράγματα που ζήσαμε με αυτή την ιστορία με το covid-19 που νόσησε η πεθερά μου.

Ναι ήταν δύσκολο αλλά πιο δύσκολο ήταν η αδιαφορία που έδειξαν στο νοσοκομείο η έλλειψη ανθρωπιάς συντροφικότητας ψυχολογικής στήριξης και αγάπης. Επίσης η έλλειψη ανάγκης πρώτων αναγκών όπως το φαγητό και το νερό. Μετά από ένα τηλεφώνημα που είχα με τη πεθερά μου, καθώς νοσηλευόταν μου είπε " βοήθεια βοήθεια αγάπη μου βοηθάμε πεινώ διψώ από χτες μου έβαλαν καθετήρα και μέχρι σήμερα δεν μπήκαν χτυπώ τα κουδούνια και δεν έρχεται κάνεις. Φοβάμαι εν αναπνέω κάμετε κάτι σας παρακαλώ "

Και η απάντηση που λάβαμε ήταν ότι έχει παράνοια λόγω της έλλειψης οξυγόνου και λέει πελάρες. Παρακολουθούμε με κάμερες το οξυγόνο της και δεν χρειάζεται κάτι.

Δεν θα μεταβούμε σε καμία καταγγελία και δεν θα στείλουμε καμιά επιστολή προς τους αρμόδιους. Όχι..τίποτα δεν θα μας την φέρει πίσω.

Αν είχαμε ξανά απλά να επιλέξουμε, όταν χρειαζόταν ο δικός μας άνθρωπος άμεσα ιατρική περίθαλψη και επειδή κανένα ιδιωτικό νοσοκομείο δεν θα μας δεχόταν θα επιλέγαμε να είχαμε μποτίλια οξυγόνου σπίτι μας και να δώσουμε μόνοι μας τον αγώνα να να γιατρέψουμε το δικό μας άγγελο μόνοι μας. Αυτό μόνο. Υπάρχουν φάρμακα υπάρχουν τρόποι αντιμετώπισης. Ψάξτε τα..

Ας μην μαρτυρήσουν άλλοι άνθρωποι από αμέλεια..

Όχι αμέλεια απλά, αλλά Φόνοι εκ προμελέτης αυτό γίνεται.

Αιώνια σου ή μνήμη άγγελε μας καλέ μας.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Θλίψη στον Κυπριακό πολιτισμό: Πέθανε η Ελένη Νικήτα - Αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης με απόφασή του διόρισε τον Γεώργιο Σκαλιά ως Ειδικό του Σύμβουλο για θέματα Εκπαίδευσης. Ο διορισμός του είναι άνευ απολαβών και δεν περιλαμβάνει οποιεσδήποτε εκτελεστικές αρμοδιότητες και εξουσίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top