Οριστικά την 31η Αυγούστου αποχωρούν τα αμερικανικά στρατεύματα από το Αγφανιστάν

Οριστικά την 31η Αυγούστου αποχωρούν τα αμερικανικά στρατεύματα από το Αγφανιστάν

Ο Αμερικανός Πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, έχει αποφασίσει να διατηρήσει την 31η Αυγούστου ως την καταληκτική ημερομηνία για την ολική αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων από το Αφγανιστάν, μετέδωσαν σήμερα τα αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα CNN και Fox, επικαλούμενα Αμερικανούς αξιωματούχους.

 
Ο Μπάιντεν πήρε την απόφαση αυτή μετά από συζητήσεις με τους ομολόγους του στην G7, καθώς οι Ταλιμπάν ζήτησαν από τις ΗΠΑ να μην επεκτείνουν τις επιχειρήσεις εκκενώσης από το Αφγανιστάν πέραν αυτής της ημερομηνίας, πρόσθεσαν οι  αξιωματούχοι που δεν κατονομάζονται. 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Νίκος Δένδιας: Ποια μηνύματα στέλνει από τη Λευκωσία - Τα «ήρεμα νερά» και η Ευρωπαϊκή Άμυνα

Νίκος Δένδιας: Ποια μηνύματα στέλνει από τη Λευκωσία - Τα «ήρεμα νερά» και η Ευρωπαϊκή Άμυνα

Την άποψη ότι είναι χρήσιμα τα ήρεμα νερά καθώς και οι ήρεμοι αιθέρες, εξέφρασε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας Νίκος Δένδιας, ο οποίος επισκέπτεται την Κύπρο. Μιλώντας ύστερα από τη συνάντηση με τον Κύπριο ομόλογό του Βασίλη Πάλμα, ο κ. Δένδιας έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην τουρκική συμπεριφορά ειδικότερα τις τελευταίες ημέρες, στην Κάσο, βόρεια της Κρήτης, αλλά και η αντίδραση της Άγκυρας στο ζήτημα των περιβαλλοντικών πάρκων στις Κυκλάδες, λέγοντας πως οι κινήσεις αυτές, «δεν με καθιστούν ιδιαίτερα αισιόδοξο».

BEST OF TOTHEMAONLINE