ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ζητήματα Μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε συνάντηση ΔΗΠΑ και Υπουργού Εσωτερικών

Ζητήματα Μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε συνάντηση ΔΗΠΑ και Υπουργού Εσωτερικών

Τρόπους προώθησης της μεταρρύθμισης της τοπικής αυτοδιοίκησης μέσω των τριών νομοσχεδίων για τους Δήμους, τις κοινότητες και τους Επαρχιακούς Οργανισμούς Αυτοδιοίκησης, συζήτησαν την Τρίτη, αντιπροσωπία της Δημοκρατικής Παράταξης - Συνεργασία Δημοκρατικών Δυνάμεων και Υπουργός Εσωτερικών, σύμφωνα με ανακοίνωση του κόμματος. 

 
Σε δηλώσεις τους μετά τη συνάντηση, ο Πρόεδρος της  Δημοκρατικής Παράταξης - Συνεργασίας Δημοκρατικών Δυνάμεων, Μάριος Καρογιάν, είπε ότι «η ΔΗΠΑ, είναι υπέρ της πραγματοποίησης των εκλογών, ωστόσο, θα αναμένουμε και την ολοκλήρωση των επαφών του Υπουργού Εσωτερικών για την τελική εξέλιξη. Έχουμε υποβάλει τις δικές μας προτάσεις και εισηγήσεις, οι οποίες κινούνται προς την κατεύθυνση της ουσιαστικής μεταρρύθμισης της τοπικής αυτοδιοίκησης».

Από την πλευρά του, ο Υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Νουρής, είπε ότι «τα χρονοδιαγράμματα είναι ξεκάθαρα και συγκεκριμένα», εξηγώντας ότι «τον Μάιο του 2024 η μεταρρύθμιση θα πρέπει να είναι στη θέση της και σε πλήρη λειτουργικότητα».

Η θέση της κυβέρνησης παραμένει ότι «θα πρέπει να υπάρξει αναβολή των εκλογών του ερχόμενου Δεκεμβρίου, προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα μιας μεταβατικής περιόδου για να κτιστεί και να δομηθεί η νέα μορφή αυτοδιοίκησης», κατέληξε ο Υπουργός Εσωτερικών.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Ξεκάθαρος ο Κεραυνός: «Ανέκδοτο ότι έχουν αντικατασταθεί οι συντάξεις με φιλοδώρημα»

Αυξήσεις στις τιμές καυσίμων: Πόσο έχουν ανέβει - «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν»

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου - Ποιος αναλαμβάνει στη θέση του

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Μωρό ενός έτους έπεσε από παράθυρο ξενοδοχείου και σκοτώθηκε



Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Η μοναδική βάση επίλυσης του Κυπριακού είναι η λύση στη βάση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, όπως περιγράφεται στα ψηφίσματα των ΗΕ, των συγκλίσεων που έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα και του ευρωπαϊκού κεκτημένου, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης σε χαιρετισμό του, ο οποίος αναγνώσθηκε από τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, σε επίσημο δείπνο των ομογενών στη Νέα Υόρκη με αφορμή την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top