Το ποσοστό που εμβολιάστηκε στην Κύπρο και η πόλη που αγγίζει σχεδόν το 90% εμβολιασμένων

Το ποσοστό που εμβολιάστηκε στην Κύπρο και η πόλη που αγγίζει σχεδόν το 90% εμβολιασμένων

 

Στη δημοσιοποίηση των στοιχείων της εμβολιαστικής κάλυψης στην Κύπρο προχώρησε το Υπουργείο Υγείας σήμερα Τετάρτη 24 Αυγούστου.

Η εμβολιαστική κάλυψη τουλάχιστον με 1η δόση ανά ηλικιακή ομάδα έχει ως εξής:

Συνολικά μέχρι χθες εμβολιάστηκε τουλάχιστον με την 1η δόση το 77,6% του ενήλικου πληθυσμού (18+). Το αντίστοιχο ποσοστό του ενήλικου πληθυσμού ολοκλήρωσε το εμβολιαστικό του σχήμα έφτασε στο 72,3%. Τουλάχιστον την 1η δόση έλαβε το 34,4% των ατόμων ηλικίας 16-17 ετών και 25,6% αυτής της ηλικιακής ομάδας ολοκλήρωσε τον εμβολιασμό του. Στις ηλικίες 12-15, χορηγήθηκε η 1η δόση στο 14% από τις 2 Αυγούστου που άρχισε ο εμβολιασμών των ηλικιών αυτών.

Σχετικά με την εμβολιαστική κάλυψη ανά Επαρχία, όπως φαίνεται και στον χάρτη που επισυνάπτεται, η Πάφος εξακολουθεί να βρίσκεται στην πρώτη θέση με ποσοστό του 88,5% του πληθυσμού της να έχει λάβει τουλάχιστον την 1η δόση. Ακολουθεί η Επαρχία Αμμοχώστου με 85,5% και στη συνέχεια οι Επαρχίες Λευκωσίας και Λεμεσού με 77,4% και 76% αντίστοιχα. Τέλος, το χαμηλότερο ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης έχει η Επαρχία Λάρνακας με 71,6%.

Στα κέντρα ελεύθερης προσέλευσης που λειτουργούν παγκύπρια έγιναν από τις 15 Ιουλίου μέχρι και χθες 33,635 εμβολιασμοί (1ες και 2ες δόσεις). Αναλυτικά:

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Πάνε πίσω στο κελί οι τρεις για τον φόνο του Δημοσθένους - Γιατί αφέθηκαν ελεύθεροι οι δύο

Πάνε πίσω στο κελί οι τρεις για τον φόνο του Δημοσθένους - Γιατί αφέθηκαν ελεύθεροι οι δύο

Σε συνέχεια της υπόθεσης του φόνου εκ προμελετης του Σταύρου Δημοσθενους, 49 ετων από την Λεμεσό, παρουσιάστηκε σήμερα ενώπιον του Επαρχιακου Δικαστήριου Λεμεσού ο 31χρόνος (επανασυνελλήφθει χθες) όπου εναντίον του εκδόθηκε διαταγμα προσωποκρατησης για 8 ημέρες.

BEST OF TOTHEMAONLINE