Γιατροί συνεχίζουν να δουλεύουν με πλαστά πτυχία στην Κύπρο – Ανάμεσα τους παιδίατρος και ογκολόγος θέτουν σε κίνδυνο τις ζωές πολιτών

Γιατροί συνεχίζουν να δουλεύουν με πλαστά πτυχία στην Κύπρο – Ανάμεσα τους παιδίατρος και ογκολόγος θέτουν σε κίνδυνο τις ζωές πολιτών

Μεγάλη ανησυχία επικρατεί με τις καταγγελίες της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Ασθενών Κύπρου, σχετικά με γιατρούς που συνεχίζουν να εργάζονται με πλαστά πτυχία.

Ο Πρόεδρος της ΟΣΑΚ, Μάριος Κουλούμας ανέφερε ότι πρόκειται για δήθεν γιατρούς που κατέχουν πλαστά πιστοποιητικά τίτλων σπουδών και προσπαθούν να ξεγελάσουν τις αρμόδιες αρχές.

Μάλιστα, η Ομοσπονδία κάνει λόγο για ακόμη τέσσερις γιατρούς, οι οποίοι βρίσκονται στην επαρχία Λεμεσού και δηλώνουν διάφορες ειδικότητες ως γιατροί, ενώ στα μητρώα του ΠΙΣ είναι καταγεγραμμένοι ως απλοί γιατροί. Σύμφωνα με έρευνα της ομοσπονδίας και με καταγγελία που έχουν προχωρήσει στο ΤΑΕ Λεμεσού πέρσι, οι εν λόγω γιατροί δηλώνουν ειδικότητες πολύ σοβαρές όπως παιδίατρος, ογκολόγος, πλαστικός χειρούργος και μάλιστα έχουν και μεγάλο αριθμό πελατών.

Από πλευράς του ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος αναφέρει ότι το θέμα των πλαστών πτυχίων δεν εμπίπτει στις δικές τους αρμοδιότητες αλλά αποτελεί αρμοδιότητα του ιατρικού συμβουλίου.

Ο πρόεδρος της επιτροπής δεοντολογίας του ΠΙΣ, επισημαίνει την ανάγκη εκσυγχρονισμού της νομοθεσίας που αφορά την εγγραφή ιατρών όσο και της άσκησης του ιατρικού επαγγέλματος, θέμα που είχε τεθεί και σε συζήτηση στην επιτροπή υγείας της Βουλής.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Κυπριακό: Σε οδικό χάρτη κινούνται τα ΗΕ χωρίς να υπάρχουν μαγικές λύσεις-Τορπιλίζει τις προσπάθειες ο Ερσίν Τατάρ

Κυπριακό: Σε οδικό χάρτη κινούνται τα ΗΕ χωρίς να υπάρχουν μαγικές λύσεις-Τορπιλίζει τις προσπάθειες ο Ερσίν Τατάρ

Αναμένοντας τον καθορισμό ημερομηνίας για την διευρυμένη συνάντηση της Γενεύης, η Λευκωσία θέτει ως επιτακτική ανάγκη την δημιουργία ενός πλαισίου πάνω στο οποίο θα κινηθεί η συνάντηση και αυτό είναι ένα από τα ζητήματα τα οποία μετέφερε ο Έλληνας ΥΠΕΞ Γιώργος Γεραπετρίτης, στη συνάντηση που είχε με τον ΓΓ των ΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, στη Νέα Υόρκη.

BEST OF TOTHEMAONLINE