ΔΙΕΘΝΗ

Η Πορτογαλία χαλαρώνει τους περιορισμούς καθώς το ποσοστό εμβολιασμών ανήλθε σε 70%

Η Πορτογαλία χαλαρώνει τους περιορισμούς καθώς το ποσοστό εμβολιασμών ανήλθε σε 70%

Η Πορτογαλία αποφάσισε να χαλαρώσει τους περιορισμούς σχετικά με τον αριθμό των ανθρώπων που θα επιτρέπονται σε εστιατόρια και πολιτιστικούς χώρους, δύο εβδομάδες νωρίτερα από το προγραμματισμένο, έγινε σήμερα γνωστό από Υπουργό της κυβέρνησης, καθώς η εκστρατεία εμβολιασμών εξελίχθηκε ταχύτερα από το αναμενόμενο.

Η Υπουργός Επικρατείας Μαριάνα Βιέιρα ντα Σίλβα δήλωσε πως ο αριθμός των ανθρώπων που θα επιτρέπεται να κάθονται μαζί στο εσωτερικό εστιατορίων ή καφετεριών αυξήθηκε σε οκτώ από έξι και σε 15 από 10 για τους καθήμενους στους εξωτερικούς χώρους. Πολιτιστικές εκδηλώσεις, γάμοι και βαπτίσεις μπορούν να γεμίζουν το 75% της χωρητικότητας των αιθουσών, μια αύξηση 50%. Οι χώροι πολιτισμού και άλλες επιχειρήσεις μπορούν να λειτουργούν έως τις 2 το πρωί.

«Η πανδημία δεν έχει τελειώσει», είπε η Υπουργός κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. «Μας εξέπληξε με νέες μεταλλάξεις που δεν αναμέναμε. Είναι ευθύνη μας να συνεχίζουμε να παρακολουθούμε την εξέλιξή της και να συνεχίζουμε τις απαραίτητες συμπεριφορές για να ελέγξουμε την πανδημία», πρόσθεσε.

Αρνητικά τεστ ή ψηφιακά πιστοποιητικά συνεχίζουν να απαιτούνται για τα γεύματα στους εσωτερικούς χώρους τα Σαββατοκύριακα και τις γιορτές, όπως και τη διαμονή σε ξενοδοχεία.

Η Πορτογαλία επιτάχυνε την εμβολιαστική εκστρατεία της το καλοκαίρι, έπειτα από ένα αργό ξεκίνημα και καθώς η αύξηση της μετάλλαξης Δέλτα τον Ιούνιο ανησύχησε τις αρχές. Τα κρούσματα έχουν σταθεροποιηθεί από τα τέλη Ιουλίου σε περίπου 3.000 την ημέρα. Ο δείκτης αναπαραγωγής R κατέγραψε μικρή άνοδο τον Αύγουστο, ωστόσο παραμένει κάτω του 1, σύμφωνα με τα κυβερνητικά στοιχεία, υποδεικνύοντας πως η διασπορά της πανδημίας επιβραδύνεται.

Η Πορτογαλία ανακοίνωσε 2.507 νέα κρούσματα Covid-19 σήμερα και 9 θανάτους, με το σύνολο των μολύνσεων να ανέρχεται σε 1.014.632, ή σχεδόν ένας στους 10 Πορτογάλους, και το σύνολο των θανάτων στους 17.622. Έως χθες, το 70% του πληθυσμού είχε εμβολιαστεί πλήρως, σύμφωνα με τα κυβερνητικά στοιχεία.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μετέφερε τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top