Ψήφισμα το οποίο εγκρίθηκε από ξένους επιστήμονες θα διεξαχθεί αρχαιολογική έρευνα στη Σαλαμίνα

Ψήφισμα το οποίο εγκρίθηκε από ξένους επιστήμονες θα διεξαχθεί αρχαιολογική έρευνα στη Σαλαμίνα

Σε ψήφισμα που εγκρίθηκε από ξένους επιστήμονες ομόφωνα στο Διεθνές Συνέδριο με τίτλο «H Σαλαμίνα της Κύπρου: Ιστορία και Αρχαιολογία από τους πρώιμους χρόνους έως και την ύστερη αρχαιότητα» διατυπώνεται έντονα η ανάγκη όπως επιτραπεί στη διεθνή πανεπιστημιακή κοινότητα να διεξάγει αρχαιολογική και ιστορική έρευνα στη Σαλαμίνα, όπως συνέβαινε πριν το 1974, ακολουθώντας τους κανονισμούς της ΟΥΝΕΣΚΟ (Πρωτόκολλο της Χάγης 1954).

Σύμφωνα με ανακοίνωση, το Συνέδριο πραγματοποιήθηκε μεταξύ 21-23 Μαΐου 2015, στο Πανεπιστήμιο Κύπρου και σε αυτό συμμετείχαν πέραν των 50 αρχαιολόγων και ιστορικών από Ευρώπη και Αμερική.

Στο πλαίσιο του Συνεδρίου, οι ξένοι επιστήμονες θεώρησαν απαραίτητο να καταθέσουν ψήφισμα για τον αρχαιολογικό χώρο και τα μνημεία της Σαλαμίνας αναφορικά με την ανάδειξη και τη διάσωση τους ως τμήμα της πολιτιστικής κληρονομιάς της Κύπρου και της Ευρώπης.

Στο ψήφισμα σημειώνεται ότι τυχόν καθυστέρηση της ολοκλήρωσης της έρευνας δύναται να οδηγήσει στην περαιτέρω φθορά του χώρου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

«Στόχος η επίτευξη ουσιαστικής προόδου» - Αύριο η νέα συνάντηση ΠτΔ με Ερχιουρμάν

«Στόχος η επίτευξη ουσιαστικής προόδου» - Αύριο η νέα συνάντηση ΠτΔ με Ερχιουρμάν

Αύριο (20/10) θα πραγματοποιηθεί η επόμενη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη, με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Τουφάν Ερχιουρμάν υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών, στις 11:00 το πρωί. 

BEST OF TOTHEMAONLINE