ΚΥΠΡΟΣ – ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Πού εντοπίστηκαν τα περισσότερα θετικά περιστατικά -ΠΙΝΑΚΑΣ

ΚΥΠΡΟΣ – ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Πού εντοπίστηκαν τα περισσότερα θετικά περιστατικά -ΠΙΝΑΚΑΣ

Τρεις άνθρωποι απεβίωσαν από τη νόσο COVID-19, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό θανάτων σε 467, ανακοίνωσε την Τετάρτη το Υπουργείο Υγείας.

Θετικά περιστατικά COVID-19 (PCR test και rapid test αντιγόνου):

Από τις 44,475 διαγνώσεις που διενεργήθηκαν σήμερα οι 5,927 έγιναν με τη μοριακή μέθοδο (PCR) και οι 38,548 με τη μέθοδο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (antigen rapid test), εντοπίστηκαν 433 περιστατικά της νόσου COVID-19, που προέκυψαν ως εξής:

  • 42 κρούσματα από 295 δείγματα που λήφθηκαν μέσω της διαδικασίας της ιχνηλάτησης των επαφών ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων.
  • 7 κρούσματα από 2,407 δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο ελέγχου επιβατών στα Αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου.
  • 89 κρούσματα από 2,964 δείγματα που λήφθηκαν μέσω ιδιωτικής πρωτοβουλίας.
  • 13 κρούσματα από 193 δείγματα που λήφθηκαν από τα Μικροβιολογικά Εργαστήρια των Γενικών Νοσοκομείων.
  • 194 κρούσματα από 25,961 δείγματα που εξετάστηκαν με τη μέθοδο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (antigen rapid test) σε ιδιωτικά κλινικά εργαστήρια και σε φαρμακεία.
  • 88 κρούσματα από 12,587 δείγματα που εξετάστηκαν με τη μέθοδο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (antigen rapid test) μέσω του προγράμματος του Υπουργείου Υγείας.

Επιπρόσθετα, διεκπεραιώθηκαν οι ακόλουθες εξετάσεις, χωρίς τον εντοπισμό κρούσματος:

  • 57 δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος παραπομπών από Προσωπικούς Ιατρούς και ελέγχου ειδικών ομάδων μέσω των Ιατρείων Δημόσιας Υγείας.
  • 11 δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο ελέγχου σε κλειστές δομές.

Αναλυτικά, οι εξετάσεις ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) μέσω του προγράμματος του Υπουργείου Υγείας πραγματοποιήθηκαν σήμερα ως ακολούθως:

Επαρχία / Τομέας

Αριθμός τεστ

Αριθμός θετικών

Λευκωσία

5,299

31

Λεμεσός

2,636

25

Λάρνακα

1,339

6

Πάφος

1,180

15

Αμμόχωστος

1,224

10

Οίκοι Ευγηρίας

Λευκωσία

238

0

Λεμεσός

191

0

Κλειστές Δομές

144

0

Εθνική Φρουρά

89

1

Τουρίστες (13-18/8)

62

0

Δειγματοληπτικός έλεγχος – Αεροδρόμια

185

0

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Προεργασία, συγκλίσεις και πολιτική βούληση στο επίκεντρο της συνάντησης Χριστοδουλίδη – Γκουτέρες στις Βρυξέλλες

Κυπριακό: Προεργασία, συγκλίσεις και πολιτική βούληση στο επίκεντρο της συνάντησης Χριστοδουλίδη – Γκουτέρες στις Βρυξέλλες

Η συνάντηση του Προέδρου Χριστοδουλίδη με τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες στις Βρυξέλλες αποκτά ιδιαίτερη σημασία όχι τόσο για τα όσα ανακοινώθηκαν, αλλά κυρίως για το πλαίσιο που επιχειρεί να διαμορφωθεί γύρω από την επανεκκίνηση του Κυπριακού. Σε μια περίοδο παρατεταμένης στασιμότητας, η έμφαση μετατοπίζεται πλέον στην προεργασία, στις συγκλίσεις που έχουν ήδη καταγραφεί και κυρίως, στην πολιτική βούληση των εμπλεκομένων.

BEST OF TOTHEMAONLINE