LIFESTYLE

Τι γίνονται τα παλιά ρούχα της βασίλισσας Ελισάβετ

Τι γίνονται τα παλιά ρούχα της βασίλισσας Ελισάβετ

H μακροβιότερη μονάρχης της Βρετανίας διατηρεί τον τίτλο της για περίπου 70 χρόνια, ενώ καθ’ όλη τη διάρκεια της βασιλείας της έχει ασχοληθεί με αμέτρητα παγκόσμια γεγονότα, καθώς και στιγμές που έχουν καθορίσει την καριέρα της, επιβεβαιώνοντας, πραγματικά, το εύρος της ηγεσίας της.

Ωστόσο, εκτός από το γεγονός ότι η βασίλισσα Ελισάβετ συγκαταλέγεται ανάμεσα στους παγκόσμιους ηγέτες, αυτό δεν σημαίνει ότι παύει να είναι γυναίκα. Και μάλιστα μια γυναίκα ενημερωμένη για τη μόδα και τις τάσεις της κάθε εποχής.

Τι γίνονται τα παλιά ρούχα της βασίλισσας Ελισάβετ
Με την κατοχή του θρόνου για σχεδόν επτά δεκαετίες, η αίσθηση της μόδας της Ελισάβετ έχει εξελιχθεί όλα αυτά τα χρόνια. Τα ρούχα της αντικατοπτρίζουν τις τάσεις της μόδας των αντίστοιχων δεκαετιών, ακολουθώντας ωστόσο αυστηρά τους κανονισμούς που περιλαμβάνει το βασιλικό πρωτόκολλο. Σύμφωνα με το thelist.com, «Η βασίλισσα επιτρέπει στα ρούχα της να αντανακλούν τη μόδα αλλά όχι να την καθοδηγούν» ανέφερε η Caroline de Guitaut, αναπληρωματική επιθεωρήτρια των έργων τέχνης της Βασίλισσας, προσθέτοντας ότι «Φοράει φωτεινά χρώματα, συχνά με ένα συμπληρωματικό καπέλο, αλλά σπάνια επιλέγει ρούχα με μοτίβο». Και, σύμφωνα με μία από τις προσωπικές της στυλίστριες, την Angela Kelly, «Η Βασίλισσα λατρεύει τα ρούχα και είναι πραγματικός ειδικός στα υφάσματα».

Οπότε, με τόσες δεκαετίες μόδας στην ντουλάπα της, δημιουργείται το ερώτημα πού πηγαίνουν όλα αυτά τα ρούχα. Καθώς μεγάλωνε, λοιπόν, η βασίλισσα Ελισάβετ επέλεγε ρούχα με έντονα χρώματα που θα ταίριαζε με υπερβολικά καπέλα και δραματικά παλτά.

Όμως, παρά το σαφές όραμα της αίσθησης του στιλ, η βασίλισσα πολύ σπάνια φορούσε τα ίδια ρούχα. Στην πραγματικότητα, σύμφωνα με το Insider, σε αντίθεση με την Κέιτ Μίντλετον η οποία έκανε «μόδα» στην ουσία την επαναχρησιμοποίηση των ίδιων ρούχων, η Ελισάβετ δεν ήθελε το κοινό της να την βλέπει να ανακυκλώνει τα ρούχα της. «Μετά τη δεύτερη ή τρίτη δημόσια εμφάνισή της με κάποιο ρούχο, αυτό είτε θα μετατραπεί σε ένα νέο σχέδιο είτε θα υποβιβαστεί για χρήση σε ιδιωτικές διακοπές ή συναντήσεις», έγραψε η δημοσιογράφος μόδας Ελίζαμπεθ Χολμς.

Πού καταλήγουν, λοιπόν, όλα αυτά τα ρούχα που φορούσε κατά το παρελθόν η βασίλισσα Ελισάβετ; Ο συγγραφέας Brian Hoey απάντησε σε αυτήν την ερώτηση στο βιβλίο του το 2011, «Not in Front of the Corgis». Σύμφωνα με τον Hoey, λοιπόν, «Όταν τελικά ένα ρούχο την “κουράσει” θα το παραδώσει σε μία από τις στυλίστριές της, είτε για να το φορέσει η ίδια, είτε για να το πουλήσει». Ο μόνος κανόνας, ωστόσο, είναι ότι δεν μπορεί να υπάρχει καμία απόδειξη ότι το ρούχο ανήκε κάποτε στην Ελισάβετ! Κάτι που ισχύει και για όλα τα ρούχα των μελών της βασιλικής οικογένειας.

ΠΗΓΉ: newsbeast.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βία στην οικογένεια, σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και υποθέσεις που συγκλονίζουν - «Τα παιδιά μας και τα μάτια μας»

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Τατιάνα Μπλάτνικ: Οι σόλο εμφανίσεις που δεν υποψίασαν κανέναν για τον χωρισμό από τον Νικόλαο



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top