9,6 τόνοι κοκαΐνη στα χέρια της Αστυνομίας του Ισημερινού

9,6 τόνοι κοκαΐνη στα χέρια της Αστυνομίας του Ισημερινού

Η αστυνομία του Ισημερινού κατέσχεσε χθες Παρασκευή 9,6 τόνους κοκαΐνη προερχόμενους από την Κολομβία, ανακοίνωσε η υπουργός Εσωτερικών Αλεξάντρα Βέλα, σύμφωνα με την οποία πρόκειται για ποσότητα άνευ προηγουμένου στην ιστορία της χώρας των Άνδεων.

«Πραγματοποιήθηκε μια ιστορική κατάσχεση», διαβεβαίωσε η κυρία Βέλα κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η κοκαΐνη, που κατά τα πρώτα στοιχεία μεταφερόταν από την Κολομβία προς το Μεξικό και τις ΗΠΑ, βρέθηκε και κατασχέθηκε σε κατοικία στη Γουαγιακίλ, στο νοτιοδυτικό τμήμα της χώρας. Η αξία πώλησής της υπολογίζεται σε περίπου 450 εκατομμύρια δολάρια.

Δύο ύποπτοι, πολίτες του Ισημερινού, συνελήφθησαν και κάπου δέκα πυροβόλα όπλα κατασχέθηκαν, διευκρίνισαν οι διωκτικές αρχές.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Συγκαλεί σύσκεψη πολιτικών αρχηγών ο ΠτΔ πριν την επίσκεψη Γκουτέρες

Συγκαλεί σύσκεψη πολιτικών αρχηγών ο ΠτΔ πριν την επίσκεψη Γκουτέρες

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης θα συγκαλέσει σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών πριν την επίσκεψη του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.