Πέραν των 25 χιλ. δέντρων και θάμνων θα φυτευτούν σε κοινότητες ορεινής Λεμεσού και Λάρνακας

Πέραν των 25 χιλ. δέντρων και θάμνων θα φυτευτούν σε κοινότητες ορεινής Λεμεσού και Λάρνακας

Πέραν των 25 χιλιάδων δέντρων και θάμνων θα φυτευτούν σε ορεινές κοινότητες των επαρχιών Λεμεσού και Λάρνακας, που πλήγηκαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές στις αρχές Ιουλίου 2021.


Σε γραπτή ανακοίνωση του Τμήματος Δασών αναφέρεται ότι «στην αποκατάσταση του πρασίνου στις Κοινότητες των επαρχιών Λεμεσού και Λάρνακας, οι οποίες επηρεάστηκαν από την πυρκαγιά που ξέσπασε στις 3 Ιουλίου, είναι έτοιμο να συμβάλει το Τμήμα Δασών του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος».

Προστίθεται ότι «σε συνεργασία με τις Κοινοτικές αρχές των πυρόπληκτων περιοχών στην ευρύτερη περιοχή που πλήγηκε από την πυρκαγιά, το Τμήμα Δασών εκπονεί σχέδιο για την αποκατάσταση του πρασίνου σε κοινοτικά πάρκα, αλσύλλια και γενικά σ’ όλους τους χώρους εντός των κοινοτήτων της περιοχής. Παράλληλα, θα προχωρήσει και η αποκατάσταση των δεντροστοιχιών κατά μήκος των δρόμων μεταξύ των κοινοτήτων».

Από τον προσεχή Νοέμβριο, που αρχίζει η νέα φυτευτική περίοδος «αναμένεται ότι θα εγκατασταθούν περισσότερα από 25 χιλιάδες δέντρα και θάμνοι στις πληγείσες από την πυρκαγιά περιοχές. Αριθμός δενδρυλλίων, ανάλογα και με τις χορηγίες, θα παραχωρηθούν από το Τμήμα Δασών σε οργανωμένα σύνολα για να φυτευτούν στην πυρόπληκτη περιοχή» ενώ αριθμός δενδρυλλίων θα παραχωρηθεί και σε ιδιώτες για να τα φυτέψουν όπου επιθυμούν.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «οι καταστρεπτικές συνέπειες των πρόσφατων πυρκαγιών υπενθυμίζουν την ανεκτίμητη αξία των δασών και του πρασίνου για τον άνθρωπο και το περιβάλλον. Το Τμήμα Δασών απευθύνει έκκληση προς το κοινό να θέτει την προστασία και τη διατήρηση των δασών της χώρας μας ως ύψιστη προτεραιότητα, ώστε να μην είναι πλέον αναγκαία, η εκ των υστέρων λήψη μέτρων για την αποκατάστασή τους».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Απειλητικό SMS εναντίον του ΠτΔ: Καταζητείται ένα πρόσωπο από τις Αρχές - Τα αδικήματα που διερευνώνται

Απειλητικό SMS εναντίον του ΠτΔ: Καταζητείται ένα πρόσωπο από τις Αρχές - Τα αδικήματα που διερευνώνται

Από την πρώτη στιγμή που δέχθηκε απειλητικό μήνυμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ξεκίνησε συντονισμένα η διερεύνηση της απειλής και ως αποτέλεσμα εξασφαλίστηκε μαρτυρία εναντίον συγκεκριμένου προσώπου.

BEST OF TOTHEMAONLINE

ΑΠΟΕΛ: Πίεση!

ΑΠΟΕΛ: Πίεση!