ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ: Τρέμουν τον Δεκαπενταύγουστο οι επιδημιολόγοι - Φόβοι για νέα έξαρση

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ: Τρέμουν τον Δεκαπενταύγουστο οι επιδημιολόγοι - Φόβοι για νέα έξαρση

Όπως έχουμε αναφέρει και σε προηγούμενο ρεπορτάζ η επιδημιολογική εικόνα του νησιού μας -παρά τη μερική σταθεροποίηση των ημερήσιων περιστατικών- παρουσιάζεται ιδιαίτερα επιβαρυμένη.

Οι νοσηλείες πνίγουν το σύστημα υγείας με τα νοσηλευτήρια να δίνουν καθημερινή μάχη για να κρατήσουν τις ισορροπίες, βλέποντας τους βαριά νοσούντες να αυξάνονται αφού όλο και περισσότεροι ασθενείς χρειάζονται να ενταχθούν σε ΜΕΘ, ΜΑΦ ή να διασωληνωθούν.

Μάλιστα το επερχόμενο Σαββατοκύριακο (αυτό του Δεκαπενταυγούστου) φέρεται να ξεσηκώνει κύμα ανησυχίας στις τάξεις της επιστημονικής ομάδας. Όπως είναι γνωστό η εβδομάδα που διανύουμε -και κυρίως το τριήμερο του δεκαπενταυγούστου- αποτελεί παραδοσιακά τη μεγαλύτερη εξόρμηση για διακοπές στις τάξεις των Κυπρίων.

Σωρεία εργασιών βρίσκεται σε περίοδο αναστολής και η συντριπτική πλειοψηφία των Κυπρίων επιλέγει αυτές τις ημέρες για να απολαύσει τις καθιερωμένες διακοπές.

Ακόμη και όσοι δε βρίσκονται σε άδεια, επιλέγουν μονοήμερες ή ολιγοήμερες εξορμήσεις με αποτέλεσμα -ιδιαίτερα στα παράλια- να δημιουργείται το αδιαχώρητο από τους εκδρομείς.

Αυτό φαίνεται να αποτελεί και το μεγαλύτερο φόβο της επιστημονικής συμβουλευτικής ομάδας αφού γνωρίζοντας τις γενναιόδωρες χαλαρώσεις που έχουν δοθεί ενόψει καλοκαιριού, την ξεγνοιασιά του κόσμου -που μοιάζει φυσιολογικά να βγάζει μία ψυχολογική κόπωση μετά τα συνεχόμενα αυστηρά μέτρα- και πλέον δεν τηρεί τα βασικά μέτρα αυτοπροστασίας σε συνδυασμό με τον προδιαγραφόμενο συγχρωτισμό δημιουργούν πονοκέφαλο στις τάξεις.

Η πιθανότητα περαιτέρω επιδείνωσης της εικόνας μπορεί να αποβεί καταστροφική αφού θα δημιουργήσει ντόμινο αντιδράσεων. Εάν τα νοσηλευτήρια δεχθούν ασύμμετρες πιέσεις θεωρείται βέβαιο πως θα υπάρξει άμεση αυστηροποίηση και πιθανή επαναφορά μέτρων αφού θα χρειαστεί κάτι δραστικό για να επανέλθουν οι δείκτες της πανδημίας σε φυσιολογικά επίπεδα.

Ήδη η Αστυνομική Δύναμη βρίσκεται επί ποδός για το τριήμερο με τους ελέγχους να είναι εντατικοί και εμπεριστατωμένοι αφού εκπονηθεί πλάνο για την καταπολέμηση της διασποράς.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έτρεχε η Πυροσβεστική: Κατοικίες «τυλίχθηκαν» στις φλόγες από αναμμένο καντήλι και κερί

Σήμερα η ένσταση Οδυσσέα στο αίτημα Σαββίδη για παύση του - Πολυσέλιδη η έκθεση

Εκστρατεία Αστυνομίας: Στους δρόμους για ελέγχους φορτηγών και λεωφορείων – Τι προνοεί η νομοθεσία

Βρέθηκε εκτός δρόμου, έχασε τον έλεγχο και προσέκρουσε σε όχημα - Τραυματίστηκαν 5 πρόσωπα - Η κατάσταση της υγείας τους  

Βίντεο που κόβει την ανάσα: Φορτηγό συγκρούεται με αυτοκίνητο και κρέμεται στο κενό από γέφυρα στις ΗΠΑ - Ο τρόμος της οδηγού

Μενίδι: «Όταν την είδα έβγαλα το μαχαίρι και άρχισα να την μαχαιρώνω» - Η κυνική ομολογία του δολοφόνου της 40χρονης - Βίντεο



Μεταναστευτικό: Τι συμφώνησαν στην Υπουργική Σύνοδο - Το ζήτημα της Συρίας

Μεταναστευτικό: Τι συμφώνησαν στην Υπουργική Σύνοδο - Το ζήτημα της Συρίας

Κοινή δήλωση εξέδωσαν οι χώρες που συμμετείχαν σήμερα στην Υπουργική Σύνοδο για το μεταναστευτικό και το ζήτημα της Συρίας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top