Times: Η κυβέρνηση Τζόνσον σχεδιάζει περικοπές χιλιάδων θέσεων εργασίας

Times: Η κυβέρνηση Τζόνσον σχεδιάζει περικοπές χιλιάδων θέσεων εργασίας

Υπουργοί της κυβέρνησης του Μπόρις Τζόνσον καταρτίζουν σχεδιασμούς για την περικοπή χιλιάδων θέσεων εργασίας στον δημόσιο τομέα, στο πλαίσιο αναθεώρησης των δημοσίων δαπανών την επόμενη τριετία, κατά την εφημερίδα The Times.

Το Υπουργείο Οικονομικών έδωσε οδηγία σε όλα τα Υπουργεία να υποδείξουν πού μπορούν να γίνουν περικοπές ενόψει της αναθεώρησης των δημοσίων δαπανών το φθινόπωρο, αναφέρει το δημοσίευμα. Η εφημερίδα επικαλείται πηγές, που δεν κατονομάζονται.

Κατά το ρεπορτάζ των Τάιμς, στα Υπουργεία ειπώθηκε ότι θα πρέπει να αντιστρέψουν την αύξηση του προσωπικού τους εξαιτίας του Brexit και της πανδημίας του νέου κορωνοϊού. Στα συνδικάτα του δημόσιου τομέα ειπώθηκε ότι οι περικοπές θα επιδιωχθεί να γίνουν κυρίως μέσω της μη πρόσληψης νέων λειτουργών όταν συνταξιοδοτούνται εργαζόμενοι, πάντα σύμφωνα με τους Τάιμς.

AΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

«Δεν καβγαδίσαμε ποτέ»: Ο Γιώργος Ιακώβου θυμάται άγνωστες στιγμές με τον Γιώργο Βασιλείου - Video

«Δεν καβγαδίσαμε ποτέ»: Ο Γιώργος Ιακώβου θυμάται άγνωστες στιγμές με τον Γιώργο Βασιλείου - Video

Ο Γιώργος Ιακώβου, στενός συνεργάτης του Γιώργου Βασιλείου κατά την πενταετή προεδρία του (1988–1993) και Υπουργός Εξωτερικών, μίλησε στο Δελτίο Ειδήσεων του Alpha, για τη σχέση και τη συνεργασία τους, θυμούμενος τη γνωριμία τους που ξεκίνησε τυχαία και εξελίχθηκε σε μια σχέση αμοιβαίας εμπιστοσύνης.