ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Κορωνοϊός: Τρεις νέες θεραπείες θα δοκιμάσει ο ΠΟΥ

Κορωνοϊός: Τρεις νέες θεραπείες θα δοκιμάσει ο ΠΟΥ

Την έναρξη νέων κλινικών δοκιμών ανακοίνωσε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας παγκοσμίως για την μέτρηση της αποτελεσματικότητας έναντι του κορωνοϊού τριών θεραπειών: της αρτεσουνάτης, της ιματινίμπης και της ινφλιχιμάβης.


Με τις νέες κλινικές δοκιμές ο ΠΟΥ θα εξετάσει τις θεραπευτικές αγωγές ελπίζοντας να βρει πρόσθετα εργαλεία για να μειώσει κυρίως τη θνησιμότητα που οφείλεται στον κορωνοϊό, καθώς και τη διάρκεια της νοσοκομειακής νοσηλείας.

Όπως ανακοίνωσε ο γενικός Διευθυντής του ΠΟΥ, «η προσεχή φάση της μελέτης Solidarity, που ονομάζεται Solidarity PLUS θα δοκιμάσει τρία φάρμακα: την αρτεσουνάτη, μια αγωγή κατά της ελονοσίας στη βαριά μορφή της, την ιματινίμπη, ένα φάρμακο κατά ορισμένων καρκίνων, την ινφλιχιμάβη, μια αγωγή για τις διαταραχές του ανοσοποιητικού συστήματος» όπως η νόσος του Κρον ή η ρευματοειδής αρθρίτιδα.

Τα φάρμακα αυτά επιλέχθηκαν από ομάδα ανεξάρτητων ειδικών και όπως δήλωσε ο ΠΟΥ οι δοκιμές θα διεξαχθούν σε περισσότερα από 600 νοσοκομεία σε 52 χώρες.

Την περασμένη εβδομάδα, ο ΠΟΥ ειδοποιήθηκε για τα 200 εκατομμύρια κρούσματα της Covid-19, μόλις έξι μήνες μετά το όριο που ξεπεράστηκε των 100 εκατομμυρίων κρουσμάτων. Και γνωρίζουμε ότι ο πραγματικός αριθμός των κρουσμάτων είναι πολύ μεγαλύτερος.


Σύμφωνα με τον επικεφαλής του ΠΟΥ «διαθέτουμε ήδη πολλά εργαλεία για την πρόληψη, τη διάγνωση και τη θεραπεία της Covid-19, κυρίως το οξυγόνο, τη δεξαμεθαζόνη και τους ανταγωνιστές ιντερλευκίνης-6. Αλλά χρειάζονται περισσότερες, για όλους τους ασθενείς, είτε έχουν σε βαριά μορφή τη νόσο είτε σε ελαφριά»

Ο ΠΟΥ ξεκίνησε πέρυσι την Δοκιμή Solidarity.με τα προσωρινά αποτελέσματα, που δημοσιεύτηκαν τον Οκτώβριο του 2020, να δείχνουν ότι οι τέσσερις θεραπευτικές αγωγές που αξιολογήθηκαν σε 13.000 ασθενείς (ρεμδεσιβίρη, υδροχλωροκίνη, λοπιναβίρη και ιντερφερόνη) «είχαν ελάχιστη ή καμιά επίδραση στη συνολική θνησιμότητα, τον μη επεμβατικό αερισμό και τη διάρκεια της παραμονής στο νοσοκομείο μεταξύ των νοσηλευομένων ασθενών». Τα οριστικά αποτελέσματα αναμένεται να δημοσιευτούν τον Σεπτέμβριο.

Στη δοκιμή, η αρτεσουνάτη, που παράγεται από την Ipca, θα χορηγείται ενδοφλέβια για επτά ημέρες, και θα χρησιμοποιηθεί η συνήθης δόση που συνιστάται για τη θεραπεία της σοβαρής ελονοσίας.

Η ιματινίμπη, που παράγεται από τη Novartis, θα χορηγείται από το στόμα, μια φορά ημερησίως, για 14 ημέρες.

Η ινφλιχιμάβη, που παράγεται από την Johnson and Johnson, θα χορηγηθεί ενδοφλέβια ως εφάπαξ δόση.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Τραγωδία στην Ελλάδα: Ποδοσφαιριστής σε τοπική ομάδα ο 27χρονος που ανασύρθηκε νεκρός -Δείτε βίντεο

• Θλίψη στη Λευκωσία: Πέθανε η Παρασκευή Στυλιανού - Η παράκληση της οικογένειας - Δείτε φωτογραφία της

• Νέα Σμύρνη: 20χρονος εισέβαλε σε κηδεία και προκάλεσε πανικό – Χόρευε πάνω από το φέρετρο

• Πόσο επιβαρύνουν τον λογαριασμό ρεύματος τα χριστουγεννιάτικα λαμπάκια; Δείτε πώς να το υπολογίσετε

• Οι 10+1 χριστουγεννιάτικες ταινίες που αξίζεις να δεις αυτές τις γιορτές - Δείτε trailers



Λετυμπιώτης: «Εξέλιξη στρατηγικής σημασίας η συμφωνία ΚΔ-Hermes Airports»

Λετυμπιώτης: «Εξέλιξη στρατηγικής σημασίας η συμφωνία ΚΔ-Hermes Airports»

Ως μία εξέλιξη στρατηγικής σημασίας, που διασφαλίζει τα συμφέροντα της Κυπριακής Δημοκρατίας, ενώ ταυτόχρονα θέτει τις βάσεις για τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση των αεροδρομίων της χώρας, χαρακτηρίζει τη συμφωνία που επιτεύχθηκε μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Hermes Airports, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top