ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Pfizer: Παρόμοια, χειρότερα ή ηπιότερα τα συμπτώματα μετά την τρίτη δόση;

Pfizer: Παρόμοια, χειρότερα ή ηπιότερα τα συμπτώματα μετά την τρίτη δόση;

Η αναμνηστική δόση εμβολίου της Pfizer φαίνεται, σύμφωνα με τα πρώτα ευρήματα έρευνας, να έχει παρόμοιες παρενέργειες με εκείνες της δεύτερης δόσης.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, οι περισσότεροι πολίτες που έλαβαν τρίτη ενισχυτική δόση του εμβολίου της Pfizer στο Ισραήλ εμφάνισαν παρόμοια ή και μειωμένης έκτασης συμπτώματα σε σύγκριση με τη δεύτερη δόση.

Παρόμοια ή και καλύτερη η αντίδραση στην τρίτη δόση του εμβολίου

Τα ευρήματα περιλαμβάνονται σε προκαταρκτική έρευνα, η οποία διεξήχθη μεταξύ 4.500 συμμετεχόντων στο Ισραήλ, που έχει ήδη ξεκινήσει τη χορήγηση τρίτης δόσης σε ευπαθείς ομάδες.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, το 88% ανέφερε «παρόμοια ή και καλύτερη αντίδραση» σε σύγκριση με τον προηγούμενο εμβολιασμό, ενώ 31% αυτών έκανε λόγο για συμπτώματα όπως πόνο ή πρήξιμο στο σημείο της χορήγησης του σκευάσματος.

Μόλις 1% ανέφεραν δυσκολία αναπνοής ή πόνο στο στήθος

Τέλος, περίπου 15% των συμμετεχόντων ανέφεραν συμπτώματα κόπωσης, μυικών πόνων ή πυρετού. Λιγότερο από 1% των ερωτηθέντων, σύμφωνα με τις υγειονομικές υπηρεσίες του Ισραήλ, ανέφεραν δυσκολία αναπνοής ή πόνο στο στήθος.

Οι Ισραηλινοί ωστόσο τονίζουν την ανάγκη τα ευρήματα που αφορούν σε πολίτες οι οποίοι έλαβαν την αναμνηστική δόση μεταξύ 30 Ιουλίου και 1 Αυγούστου να αναλυθούν με προσοχή, δεδομένου του μικρού δείγματος.

Σκέψεις στις δυτικές χώρες για χορήγηση αναμνηστικής δόσης
Το Ισραήλ έγινε η πρώτη χώρα στον κόσμο που αποφάσισε τη χορήγηση τρίτης δόσης, σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η αύξηση των νέων κρουσμάτων.

Έκτοτε, την πρόθεσή τους να ξεκινήσουν πρόγραμμα αναμνηστικών δόσεων σε ηλικιωμένους και ευπαθείς ομάδες εξέφρασαν τόσο η Γαλλία όσο και η Γερμανία.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) δηλώνει, ωστόσο, πως είναι πολύ νωρίς προκειμένου να εκτιμηθεί η χρησιμότητα χορήγησης μιας τρίτης δόσης.

Πηγή: iefimerida.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μεγάλο Σάββατο: Το τέλος των Παθών – Τα μεσάνυχτα η Ανάσταση του Κυρίου

Άγιος Φως: Θαύμα ή τελετή - Θεολόγος εξηγεί στο «Τ»

Σε «έξαρση» ο παρβοϊός πανευρωπαϊκά: Πρέπει να ανησυχούμε; Τι είναι και ποια τα συμπτώματα - Απαντά στο «Τ» ο Δρ. Καραγιάννης

Ήρθε Πάσχα, κατεβαίνω… χωριό – Ψήνουν σούβλες και παίζουν παραδοσιακά παιχνίδια – Δείτε εκδηλώσεις σε όλη την Κύπρο

Η σκηνή της Ανάστασης του «Ιησού από τη Ναζαρέτ» που κόπηκε στο μοντάζ - Η εξήγηση του Φράνκο Τζεφιρέλι - Δείτε βίντεο

Φειδίας Παναγιώτου: Το βίντεο με τον ιερέα πατέρα του να φέρνει το μήνυμα της Πρώτης Ανάστασης – Το στοίχημα για το «εκατοστάρι»



Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Τις ευχές του σε όλους τους πολίτες ενόψει της Ανάστασης και του Πάσχα έδωσε σε τηλεοπτικό πασχαλινό μήνυμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top