ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠτΒ: Ο ΟΗΕ να δημιουργήσει κλίμα για εποικοδομητικό διάλογο

ΠτΒ: Ο ΟΗΕ να δημιουργήσει κλίμα για εποικοδομητικό διάλογο

Κρίνουμε αναγκαία τη δημιουργία από τον ΟΗΕ ενός κλίματος που θα οδηγήσει σε εποικοδομητικές και καλή τη πίστει διαπραγματεύσεις, με ίσους όρους, χωρίς απειλές και εκβιασμούς, ανέφερε την Κυριακή η Πρόεδρος της Βουλής Αννίτα Δημητρίου, στο εθνικό μνημόσυνο των πεσόντων και αγνοουμένων Ορμήδειας. 

Η κ. Δημητρίου διαβεβαίωσε ότι η πλευρά μας παραμένει σταθερή στη θέση να επαναρχίσουν άμεσα οι συνομιλίες, με ρεαλιστική όμως προοπτική επιτυχίας, και είμαστε έτοιμοι να καθίσουμε στο τραπέζι, ώστε να πετύχουμε επιτέλους μια έντιμη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού με την οποία θα μπορέσουμε να επιστρέψουμε στην πατρώα γη, στη Μεσαορία, στην Καρπασία, στην Κερύνεια, στην Αμμόχωστο, καθώς μόνο τότε θα εξασφαλιστεί η επιβίωση του κυπριακού ελληνισμού και μόνο τότε θα έχουμε κερδίσει το μέλλον που δικαιούμαστε κι εμείς και τα παιδιά μας.

«Ως Κυπριακή Δημοκρατία, μη φειδόμενοι κόπων και μόχθων εργαζόμαστε, ώστε να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για άρση της απαράδεκτης υφιστάμενης κατάστασης. Κυβέρνηση και Βουλή έχουμε ως κύριο και πρωταρχικό μας μέλημα τη λύση του Κυπριακού. Τη λύση που θα φέρει την ανατροπή των κατοχικών δεδομένων και την επανένωση της πατρίδας μας. Τη λύση που θα διασφαλίσει συνθήκες ελευθερίας ασφάλειας, ειρήνης, ατομικής και εθνικής αξιοπρέπειας για όλους τους νόμιμους κατοίκους του νησιού μας», ανέφερε.

Η Πρόεδρος της Βουλής ανέφερε παράλληλα ότι η επιμονή του κατοχικού στρατού να μη δίνει πληροφορίες που κατέχει στα αρχεία του, για την τύχη τόσο των αγνοουμένων της Ορμήδειας όσο και των εκατοντάδων άλλων αγνοουμένων της κυπριακής τραγωδίας, αναγκάζει τις οικογένειές τους να ζουν για σαράντα επτά χρόνια ένα καθημερινό δράμα με μόνο τους παρηγοριά τη μαρτυρία των συμπολεμιστών τους, εκείνων που είδαν τους δικούς τους για τελευταία φορά ζωντανούς, ότι μέχρι και την τελευταία τους στιγμή ως ήρωες αγωνίστηκαν και ως ήρωες στάθηκαν απέναντι στον θάνατο.
 
«Η αμέριστη στήριξη και η συνεργασία μας με τη Διερευνητική Επιτροπή για τους Αγνοουμένους δε σημαίνει ότι είμαστε ευχαριστημένοι ούτε με τους ρυθμούς ούτε και με τα αποτελέσματά της. Είναι πραγματικά καιρός οι πιέσεις να στραφούν προς την Τουρκία, ώστε να αναγκαστεί να παράσχει πρόσβαση σε πληροφορίες και να ενισχυθούν οι προσπάθειες της επιτροπής για εξακρίβωση της τύχης όλων των αγνοουμένων, ώστε να κλείσει οριστικά αυτό το ανθρωπιστικό κεφάλαιο του κυπριακού προβλήματος», ανέφερε.

ΠΗΓΗ: Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top