ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Συναγερμός για πλαστά πιστοποιητικά - Όλες οι λεπτομέρειες της έρευνας

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Συναγερμός για πλαστά πιστοποιητικά - Όλες οι λεπτομέρειες της έρευνας

Ο Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας (ΟΑΥ) διαβεβαιώνει ότι προχωρεί αμέσως στη διερεύνηση ενδεχόμενων περιστατικών έκδοσης πιστοποιητικών σε συνεργασία με όλες τις αρμόδιες αρχές, καθώς και ότι θα λάβει όλα τα δέοντα μέτρα συμπεριλαμβανομένης και της αναστολής συμβάσεων. Καλεί επίσης το κοινό όπως τον ενημερώνει για παρόμοιου είδους περιστατικά. 

Σε ανακοίνωσή του, ο ΟΑΥ «εκφράζει την έντονη ανησυχία του για τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας και αφορούν, τόσο τις καταγγελίες εναντίον γιατρών, οι οποίοι φέρονται, βάσει των όσων διερευνά η Αστυνομία να έχουν εκδώσει πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού σε ασθενείς τους, όσο και για τις αναφορές από πλευράς άλλων γιατρών, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι δέχονται εκφοβισμό από συναδέλφους τους, επειδή τοποθετούνται υπέρ του εμβολιασμού».
 
Ο Οργανισμός, διαβεβαιώνει, «προχωρεί άμεσα στη διερεύνηση των περιπτώσεων έκδοσης των ψευδών πιστοποιητικών σε συνεργασία με όλες τις αρμόδιες αρχές και θα λάβει όλα τα δέοντα μέτρα συμπεριλαμβανομένης και της αναστολής συμβάσεων».
 
Παράλληλα, καλεί το κοινό «όπως ενημερώνει τον Οργανισμό για παρόμοιου είδους περιστατικά που ενδεχόμενα να έχουν πραγματοποιηθεί καθώς και για περιπτώσεις όπου αντιλαμβάνεται ότι γιατροί του ΓεΣΥ αποθαρρύνουν τον εμβολιασμό χωρίς ιατρικούς λόγους».

Για το σκοπό αυτό, το κοινό προτρέπεται όπως επικοινωνεί με τον Οργανισμό είτε μέσω τηλεφωνικής κλήσης στον αριθμό 17000 είτε μέσω αποστολής ηλεκτρονικού μηνύματος στο [email protected].
 
Παράλληλα, καλούνται όλοι οι γιατροί που είναι συμβεβλημένοι με το  ΓεΣΥ, να προχωρήσουν σε επίσημη αναφορά στον Οργανισμό, στις περιπτώσεις εκφοβισμού τους από συναδέλφους τους.
 
Ο ΟΑΥ καλεί επίσης δικαιούχους και παρόχους όπως ακολουθούν τις οδηγίες της παγκόσμιας επιστημονικής κοινότητας και του Υπουργείου Υγείας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Συνάντηση Γκουτέρες-Έρχιουρμαν: «Είναι ευκαιρία για μία πρώτη γνωριμία και για το Κυπριακό, η Ολγκίν εργάζεται και με τους δύο ηγέτες»

Συνάντηση Γκουτέρες-Έρχιουρμαν: «Είναι ευκαιρία για μία πρώτη γνωριμία και για το Κυπριακό, η Ολγκίν εργάζεται και με τους δύο ηγέτες»

H Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ ΟΗΕ Μαρία Άνχελα Ολγκίν «συνεχίζει να εργάζεται με τους δύο ηγέτες, μεταξύ άλλων για την προώθηση των συμφωνημένων μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης, και ιδίως για το άνοιγμα επιπλέον σημείων διέλευσης το συντομότερο δυνατό» δήλωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΓΓ του ΟΗΕ Στεφάν Ντουζαρίκ κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων στην έδρα του Οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

BEST OF TOTHEMAONLINE