ΕΛΛΑΔΑ

Μάχη να μην φτάσει η φωτιά σε Άγιο Στέφανο και Καπανδρίτι - SMS για να κλείσουν παράθυρα, πόρτες, καμινάδες -ΒΙΝΤΕΟ

Μάχη να μην φτάσει η φωτιά σε Άγιο Στέφανο και Καπανδρίτι - SMS για να κλείσουν παράθυρα, πόρτες, καμινάδες -ΒΙΝΤΕΟ

Σε πλήρη εξέλίξη βρίσκεται το πύρινο μέτωπο καθώς αυτή την ώρα οι φλόγες βρίσκονται στον οικισμό των Ποντίων που βρίσκεται στα δυτικά του Αγίου Στεφάνου. Αν και αρχικά ο αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Θανάσης Αυγερινός είχε πει ότι θα σταλεί μήνυμα από το 112 για άμεση εκκένωση σε Καπανδρίτι, Άγιο Στέφανο και Πολυδένδρι κάτι τέτοιο δεν θα γίνει προς το παρόν.

Εκκενώνεται πλήρως η δομή φιλοξενίας στη Μαλακάσα
Το σύνολο των διαμενόντων στη δομή φιλοξενίας της Μαλακάσας αναμένεται να μεταφερθεί στη δομή της Ριτσώνας, καθώς και σε άλλες δομές της επικράτειας, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου.

Η επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη και σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ήδη έχει μετακινηθεί η πλειοψηφία των διαμενόντων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ αυτή την ώρα ολοκληρώνεται η εκκένωση της παλαιάς δομής της Μαλακάσας και θα ακολουθήσει η εκκένωση και της νέας. Στη μεταφορά συμμετέχουν περίπου 20 λεωφορεία και προσωπικό του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης.

Δείτε ζωντανά εικόνες από τις πυρκαγιές:

Πληροφορίες για σύλληψη υπόπτου για την πυρκαγιά στη Φωκίδα
Το Νafpaktianews μετέδωσε ότι οι αρχές συνέλαβαν ύποπτο ως υπαίτιο της πυρκαγιάς. Πρόκειται για έναν άνδρα 55 ετών, που εκτελούσε υπαίθριες εργασίες με τροχό από τον οποίο προκλήθηκε σπινθήρας με τα γνωστά αποτελέσματα. Αμέσως μετά την προανάκριση που θα πραγματοποιηθεί στην πυροσβεστική υπηρεσία, ο ύποπτος θα οδηγηθεί στον κύριο εισαγγελέα

Πάνω από 8 χιλιόμετρα το πύρινο μέτωπο στη Φωκίδα

Τεράστιες διαστάσεις έχει πάρει το μέτωπό της φωτιάς στην Φωκίδα, αφού πλέον επεκτάθηκε και στην περιοχή του Τολοφώνα.

Ήδη πριν λίγο δόθηκε εντολή να εκκενωθεί ο Τολοφώνας με μηνύματα που πήραν στα κινητά τους από το 112 της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας οι κάτοικοι που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή της Δωρίδας. Αυτή τη στιγμή τοπική αυτοδιοίκηση και αστυνομία προσπαθούν να ενημερώσουν τους κατοίκους και να τους απομακρύνουν.

Προηγούμενα είχαν εκκενωθεί τα χωριά Ελαία και Καλλιθέα σε δύο φάσεις καθώς η φωτιά πέρασε δίπλα στα χωριά και έκαψε κάποια σπίτια περιφερειακά των χωριών.


Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι το τεράστιο μέτωπο της φωτιάς έχει γίνει ορατό από την απέναντι πλευρά του Κορινθιακού στην περιοχή της Ακράτας.

Γενικό συναγερμό για αύριο σήμανε ο Μητσοτάκης σε έκτακτη σύσκεψη στην Πολιτική Προστασία
Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προήδρευσε σε ευρεία κυβερνητική σύσκεψη στο Κέντρο Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών και των προβλημάτων που έχουν προκύψει σε διάφορες περιοχές της χώρας, ενόψει και των εξαιρετικά δύσκολων συνθηκών που θα επικρατήσουν αύριο

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ: «Επενδύουμε στην ΕΕ για την οριστική διευθέτηση του Κυπριακού»

ΠτΔ: «Επενδύουμε στην ΕΕ για την οριστική διευθέτηση του Κυπριακού»

Η Κυβέρνηση επενδύει στην ΕΕ για οριστική διευθέτηση του Κυπριακού, ενόψει και του τραγικού ορόσημου των 50 χρόνων της τουρκικής κατοχής επί του εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας, ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά τον χαιρετισμό του στα εγκαίνια της περιηγητικής έκθεσης φωτογραφίας του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών με θέμα «20 χρόνια Κύπρος – ΕΕ».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top