Η Ουάσινγκτον προτρέπει το Ιράν να επιστρέψει στις διαπραγματεύσεις για το πυρηνικό πρόγραμμά του

Η Ουάσινγκτον προτρέπει το Ιράν να επιστρέψει στις διαπραγματεύσεις για το πυρηνικό πρόγραμμά του

Οι Ηνωμένες Πολιτείες προέτρεψαν σήμερα τον νέο πρόεδρο του Ιράν Εμπραχίμ Ραϊσί να επανέλθει "τάχιστα" στις διαπραγματεύσεις για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης, οι οποίες έχουν διακοπεί τις τελευταίες εβδομάδες.

"Για εμάς, αποτελεί κατεπείγουσα προτεραιότητα" είπε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Νεντ Πράις. "Η διαδικασία αυτή δεν μπορεί να διαρκέσει επ` άπειρον", πρόσθεσε, χωρίς ωστόσο να θέσει κάποιο "τελεσίγραφο". "Καλούμε το Ιράν να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων γρήγορα για να προσπαθήσουμε να ολοκληρώσουμε τη δουλειά μας.

Το μήνυμά μας προς τον πρόεδρο Ραίσί είναι το ίδιο με εκείνο (που απεύθυναν οι ΗΠΑ) στον προκάτοχό του: ελπίζουμε ότι το Ιράν θα αδράξει τώρα την ευκαιρία εξεύρεσης διπλωματικών λύσεων", πρόσθεσε.

Ο υπερσυντηρητικός, νέος πρόεδρος του Ιράν ορκίστηκε σήμερα ενώπιον του Κοινοβουλίου, δηλώνοντας ότι είναι ανοιχτός "σε οποιοδήποτε διπλωματικό σχέδιο" για την άρση των κυρώσεων που υπονομεύουν την οικονομία της χώρας, υπογραμμίζοντας όμως ότι η Τεχεράνη δεν θα υποχωρήσει "στις πιέσεις και τις κυρώσεις".

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ξεκαθαρίζει ο Μουσιούττας: «Κανένας συνταξιούχος δεν θα χάσει – Όλοι θα έχουν αύξηση»

Ξεκαθαρίζει ο Μουσιούττας: «Κανένας συνταξιούχος δεν θα χάσει – Όλοι θα έχουν αύξηση»

Δεν υπάρχει ενδεχόμενο μείωσης συντάξεων στο πλαίσιο της συνταξιοδοτικής μεταρρύθμισης, δήλωσε στο ΚΥΠΕ την Τρίτη ο Υπουργός Εργασίας Μαρίνος Μουσιούττας, σημειώνοντας ότι, αντίθετα, όλοι οι συνταξιούχοι θα έχουν κάποια αύξηση, μικρότερη ή μεγαλύτερη. Ανέφερε παράλληλα ότι στόχος παραμένει η κατάθεση του νομοσχεδίου στη Βουλή κατά την πρώτη συνεδρία της Ολομέλειας, μετά τη θερινή διακοπή, που αναμένεται στις 20 Σεπτεμβρίου.

BEST OF TOTHEMAONLINE