Εντοπίστηκαν νέα κρούσματα σε οίκους ευγηρίας - Πού ανιχνεύτηκαν τα περισσότερα -ΠΙΝΑΚΑΣ

Εντοπίστηκαν νέα κρούσματα σε οίκους ευγηρίας - Πού ανιχνεύτηκαν τα περισσότερα -ΠΙΝΑΚΑΣ

Το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε την Πέμπτη τον θάνατο τριών ασθενών από τη νόσο COVID-19, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό θανάτων σε 433.

Θετικά περιστατικά COVID-19 (PCR test και rapid test αντιγόνου):

Από τις 36,141 διαγνώσεις που διενεργήθηκαν σήμερα οι 8,661 έγιναν με τη μοριακή μέθοδο (PCR) και οι 27,480 με τη μέθοδο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (antigen rapid test), εντοπίστηκαν 580 περιστατικά της νόσου COVID-19, που προέκυψαν ως εξής:

  • 88 κρούσματα από 801 δείγματα που λήφθηκαν μέσω της διαδικασίας της ιχνηλάτησης των επαφών ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων.
  • 9 κρούσματα από 3,638 δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο ελέγχου επιβατών στα Αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου.
  • 136 κρούσματα από 3,874 δείγματα που λήφθηκαν μέσω ιδιωτικής πρωτοβουλίας.
  • 10 κρούσματα από 197 δείγματα που λήφθηκαν από τα Μικροβιολογικά Εργαστήρια των Γενικών Νοσοκομείων.
  • 1 κρούσμα από 151 δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος παραπομπών από Προσωπικούς Ιατρούς και ελέγχου ειδικών ομάδων μέσω των Ιατρείων Δημόσιας Υγείας.
  • 173 κρούσματα από 11,223 δείγματα που εξετάστηκαν με τη μέθοδο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (antigen rapid test) σε ιδιωτικά κλινικά εργαστήρια και σε φαρμακεία.
  • 163 κρούσματα από 16,257 δείγματα που εξετάστηκαν με τη μέθοδο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (antigen rapid test) μέσω του προγράμματος του Υπουργείου Υγείας.

Αναλυτικά, οι εξετάσεις ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) μέσω του προγράμματος του Υπουργείου Υγείας πραγματοποιήθηκαν σήμερα ως ακολούθως:

Επαρχία / Τομέας

Αριθμός τεστ

Αριθμός θετικών

Λευκωσία

6,326

39

Λεμεσός

3,320

34

Λάρνακα

2,000

19

Πάφος

2,027

12

Αμμόχωστος

1,401

12

Οίκοι Ευγηρίας

Λευκωσία

379

1

Λεμεσός

195

13

Κλειστές Δομές

609

33

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ ενόψει διάσκεψης για Κυπριακό: «Βασιζόμαστε σε εσάς ως εγγυήτρια δύναμη», είπε στον Βρετανό ΥΠΕΞ

ΠτΔ ενόψει διάσκεψης για Κυπριακό: «Βασιζόμαστε σε εσάς ως εγγυήτρια δύναμη», είπε στον Βρετανό ΥΠΕΞ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης δέχθηκε σήμερα, το απόγευμα, στο Προεδρικό Μέγαρο, τον Υπουργό Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου κ. Ντέιβιντ Λάμι, στην παρουσία, ανάμεσα σε άλλους, του Υπουργού Εξωτερικών κ. Κωνσταντίνου Κόμπου και του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Κωνσταντίνου Λετυμπιώτη.

BEST OF TOTHEMAONLINE