Πυρκαγιά μαίνεται στην Ηλεία - Εκκενώνεται η Αρχαία Ολυμπία

Πυρκαγιά μαίνεται στην Ηλεία - Εκκενώνεται η Αρχαία Ολυμπία

Πυρκαγιά μαίνεται στη περιοχή της Ηλείας, ενώ πύρινα μέτωπα έχουν εκδηλωθεί και σε άλλες περιοχές της χώρας, με σοβαρότερη εστία αυτή της Εύβοιας.

Λόγω της πυρκαγιάς στην Ηλεία, η οποία κινείται σε δύο μέτωπα, δόθηκε εντολή εκκένωσης της Αρχαίας Ολυμπίας και της κοντινής σε αυτήν κοινότητας της Μιράκας. Νωρίτερα είχαν ήδη εκκενωθεί οι κοινότητες Πελόπιο, Πλάτανος και Καυκανιά, Ηράκλεια και Πουρνάρι.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην περιοχή έχουν ενισχυθεί και αυτή τη στιγμή επιχειρούν στο πεδίο 95 πυροσβέστες με 31 οχήματα και τέσσερις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού τέσσερα αεροπλάνα και δύο ελικόπτερα. Επίσης, το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων ενισχύουν υδροφόρες της αυτοδιοίκησης.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ ενόψει διάσκεψης για Κυπριακό: «Βασιζόμαστε σε εσάς ως εγγυήτρια δύναμη», είπε στον Βρετανό ΥΠΕΞ

ΠτΔ ενόψει διάσκεψης για Κυπριακό: «Βασιζόμαστε σε εσάς ως εγγυήτρια δύναμη», είπε στον Βρετανό ΥΠΕΞ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης δέχθηκε σήμερα, το απόγευμα, στο Προεδρικό Μέγαρο, τον Υπουργό Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου κ. Ντέιβιντ Λάμι, στην παρουσία, ανάμεσα σε άλλους, του Υπουργού Εξωτερικών κ. Κωνσταντίνου Κόμπου και του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Κωνσταντίνου Λετυμπιώτη.

BEST OF TOTHEMAONLINE