Τρίτη ενισχυτική δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού από το Σεπτέμβριο στη Γερμανία

Τρίτη ενισχυτική δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού από το Σεπτέμβριο στη Γερμανία

Τη δυνατότητα χορήγησης ενισχυτικής δόσης του εμβολίου κατά του κορωνοϊού θα προσφέρει η Γερμανία από το Σεπτέμβριο, διευκολύνοντας παράλληλα τον εμβολιασμό των παιδιών 12-17 ετών, τη στιγμή που αυξάνονται οι ανησυχίες για την εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα.


Ο Υπουργός Υγείας της Γερμανίας Γενς Σπαν και τα ομόσπονδα κρατίδια έπειτα από συνομιλίες συμφώνησαν ότι οι μεγαλύτεροι σε ηλικία πολίτες και όσοι βρίσκονται σε κίνδυνο, θα πρέπει να λάβουν μια τρίτη, ενισχυτική δόση, λόγω ανησυχιών για μειωμένη ανοσολογική απόκριση.

Κινητές ομάδες εμβολιασμού θα μεταβαίνουν σε μονάδες φροντίδας για να χορηγούν ενισχυτικές δόσεις των εμβολίων Pfizer/BioNTech ή Moderna, ανεξάρτητα από το εμβόλιο που έλαβαν αρχικά οι πολίτες.

Γιατροί θα μπορούν επίσης να χορηγήσουν ενισχυτικές δόσεις σε όσους πληρούν τις προϋποθέσεις, συμπεριλαμβανομένων των ατόμων με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα.

«Αναμνηστική» δόση θα προσφέρεται επίσης σε όσους έλαβαν τα εμβόλια AstraZeneca ή Johnson & Johnson.

Το Υπουργείο Υγείας και τα ομόσπονδα κρατίδια συμφώνησαν επίσης να καταστεί ευρέως διαθέσιμο το εμβόλιο για τον κορωνοϊό σε άτομα άνω των 12 ετών, τονίζοντας ότι ο εμβολιασμός παιδιών και εφήβων είναι εθελοντικός, ωστόσο θα μπορούσε «να συμβάλει σημαντικά στην ασφαλή επιστροφή στο σχολείο μετά τις διακοπές».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

«Το πάρτι έχει τελειώσει» διαμήνυσε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης για διορισμούς - Έστειλε μήνυμα σε ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ για εκλογές

«Το πάρτι έχει τελειώσει» διαμήνυσε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης για διορισμούς - Έστειλε μήνυμα σε ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ για εκλογές

«Το πάρτι έχει τελειώσει», δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, αναφερόμενος στο θέμα των διορισμών στους ημικρατικούς οργανισμούς, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων μετά την εκδήλωση για τα 30 χρόνια από τη θυσία του Τάσου Ισαάκ και του Σολωμού Σολωμού στο Παραλίμνι.

BEST OF TOTHEMAONLINE