Το Ισραήλ κατηγορεί το Ιράν για την επίθεση στο τάνκερ - «Υπάρχουν αποδείξεις»

Το Ισραήλ κατηγορεί το Ιράν για την επίθεση στο τάνκερ - «Υπάρχουν αποδείξεις»

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Ναφτάλι Μπένετ διαβεβαίωσε σήμερα πως η χώρα του διαθέτει «αποδείξεις» εμπλοκής του Ιράν σε μια φονική επίθεση στη θάλασσα του Ομάν εναντίον ενός τάνκερ, που διαχειρίζεται η εταιρεία ενός Ισραηλινού δισεκατομμυριούχου.

«Μόλις άκουσα πως το Ιράν, με άνανδρο τρόπο, επιχειρεί να αποφύγει την ευθύνη του σε αυτήν την υπόθεση, αρνούνται (κάθε εμπλοκή). Εγώ μπορώ να πω με πλήρη βεβαιότητα πως το Ιράν έκανε αυτήν την επίθεση εναντίον του πλοίου (…). Υπάρχουν αποδείξεις για αυτό», τόνισε ο επικεφαλής της ισραηλινής κυβέρνησης με την ευκαιρία της εβδομαδιαίας συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου.

«Αναμένουμε η διεθνής κοινότητα να καταστήσει σαφές στο ιρανικό καθεστώς ότι έκανε ένα σοβαρό σφάλμα. Σε κάθε περίπτωση, γνωρίζουμε πώς να στείλουμε ένα μήνυμα στο Ιράν, με τον δικό μας τρόπο», συμπλήρωσε ο Μπένετ, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

Η Τεχεράνη απέρριψε νωρίτερα σήμερα, ως «αβάσιμους», τους ισχυρισμούς του Ισραήλ που κατηγόρησε το Ιράν ότι ευθύνεται για την επίθεση, την Πέμπτη, εναντίον του πετρελαιοφόρου, το οποίο διαχειρίζεται εταιρεία του Ισραηλινού Εγιάλ Οφέρ.

«Οι Ιρανοί, που επιτέθηκαν στο πλοίο Mercer Street με ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος, είχαν την πρόθεση να επιτεθούν εναντίον ενός ισραηλινού στόχου, όμως η πράξη πειρατείας που έκαναν στοίχισε τη ζωή σε έναν Βρετανό και έναν Ρουμάνο πολίτη», σημείωσε ο Μπένετ, ένας πρώην υπουργός Άμυνας, που προκρίνει την υιοθέτηση σκληρής γραμμής προς το Ιράν.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Βουλευτικές: Ρευστότητα, δυσπιστία και μάχη συσπείρωσης στο πολιτικό σκηνικό-Πονοκέφαλος συσπείρωσης για τον ΔΗΣΥ

Βουλευτικές: Ρευστότητα, δυσπιστία και μάχη συσπείρωσης στο πολιτικό σκηνικό-Πονοκέφαλος συσπείρωσης για τον ΔΗΣΥ

Η νέα έρευνα της Rai Consultants για τον Alpha Κύπρου αποτυπώνει ένα πολιτικό τοπίο με έντονη ρευστότητα, χαμηλή εμπιστοσύνη προς τα κόμματα και υψηλό ποσοστό αναποφάσιστων. Με την προεκλογική περίοδο να αποκτά σταδιακά δυναμική, τα κόμματα καλούνται να κινητοποιήσουν τη βάση τους, να επαναπατρίσουν διαρροές και να πείσουν ένα εκλογικό σώμα που εμφανίζεται επιφυλακτικό, αν όχι αποστασιοποιημένο.

BEST OF TOTHEMAONLINE