ΚΥΠΡΟΣ – ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Μπορεί μια επιχείρηση να ζητήσει ταυτότητα ή διαβατήριο με το SafePass;

ΚΥΠΡΟΣ – ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Μπορεί μια επιχείρηση να ζητήσει ταυτότητα ή διαβατήριο με το SafePass;

Ολοένα και περισσότερο αυστηροποιούνται τα μέτρα εξάπλωσης του κορωνοϊού στην Κύπρο, μετά τις πρόσφατες αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου.

Τα ερωτήματα των πολιτών αναφορικά με το SafePass και τον έλεγχο των υποστατικών είναι δεκάδες καθημερινά, αφού ο κόσμος θέλει να γνωρίζει τι ισχύει σε κάθε περίπτωση με τα νέα διατάγματα που εκδίδονται συχνά.

Ορισμένα από αυτά τα ερωτήματα αφορούν και τον έλεγχο για SafePass και πιο συγκεκριμένα, εάν ο υπεύθυνος του υποστατικού δικαιούται να ζητήσει αποδεικτικό στοιχείο από τον πολίτη (σ.σ. ταυτότητα), μετά την επίδειξη του σχετικού εγγράφου (σ.σ. SafePass) για να εισέλθει στον χώρο.

Αυτό που πηγάζει μέσα από το σχετικό διάταγμα είναι ότι ο υπεύθυνος του υποστατικό που προβαίνει σε έλεγχο, μπορεί να ζητήσει την ταυτότητα ή το διαβατήριο από τον εκάστοτε πολίτη,  με σκοπό να εξακριβώσει εάν είναι το ίδιο πρόσωπο που κατέχει το SafePass και δεν το έχει «δανειστεί» από τρίτο άτομο.  

Έτσι, μπορεί να εξαλειφτεί οποιαδήποτε ένσταση ή αμφιβολία που ενδεχομένως να έχουν οι πολίτες όταν προσέρχονται σε χώρους εστίασης ή άλλους τόπους που είναι υποχρεωτική η επίδειξη του SafePass.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Ουδέν νεότερο για το άνοιγμα νέων σημείων διέλευσης - Στον αναπνευστήρα τα ΜΟΕ ενόψει Γενεύης -Άγνωστες οι επιδιώξεις Γκουτέρες

Ουδέν νεότερο για το άνοιγμα νέων σημείων διέλευσης - Στον αναπνευστήρα τα ΜΟΕ ενόψει Γενεύης -Άγνωστες οι επιδιώξεις Γκουτέρες

Ακόμα μια συνάντηση χωρίς αποτέλεσμα για τη διάνοιξη νέων σημείων διέλευσης, είχαν την Πέμπτη οι διαπραγματευτές της ελληνοκυπριακής και της τουρκοκυπριακής πλευράς, Μενέλαος Μενελάου και Γκιουνές Ονάρ, ενόψει της διευρυμένης συνάντησης για το κυπριακό, που θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Μάρτιο, στη Γενεύη.

BEST OF TOTHEMAONLINE