Συνάντηση Χατζηπαντέλα - Κυριακίδου: Αλληλοενημέρωση για πανδημία και εμβολιασμούς

Συνάντηση Χατζηπαντέλα - Κυριακίδου: Αλληλοενημέρωση για πανδημία και εμβολιασμούς

 

Σε εφ’ όλης της ύλης αλληλοενημέρωση για τα θέματα που αφορούν την πανδημία, αλλά και τα μείζονα ζητήματα του ευρωπαϊκού χαρτοφυλακίου της Υγείας, προέβησαν σήμερα ο Υπουργός Υγείας κ. Μιχάλης Χατζηπαντέλα και η Ευρωπαία Επίτροπος για την Υγεία κα Στέλλα Κυριακίδου. Στη συνάντηση ήταν παρόντες συνεργάτες του κ. Χατζηπαντέλα και της κας Κυριακίδου.

Κατά τη συνάντηση, ο Υπουργός Υγείας ενημέρωσε την κα Κυριακίδου για όλες τις ενέργειες που γίνονται για αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης του πληθυσμού της Κύπρου, με στόχο την αναχαίτιση της διασποράς του ιού στην κοινότητα, της αποτροπής εμφάνισης μεταλλάξεων και της προστασίας της υγείας των πολιτών από σοβαρή νόσηση. Ο κ. Χατζηπαντέλα αναφέρθηκε επίσης στα κέντρα ελεύθερης προσέλευσης για εμβολιασμό κατά της COVID-19, αλλά και στις προσπάθειες που γίνονται για θωράκιση των νοσηλευτηρίων και, κατ’ επέκταση, του Συστήματος Υγείας.

Σύμφωνα με τον κ. Υπουργό, το Υπουργείο Υγείας και η επιστημονική κοινότητα της Κύπρου εξετάζουν αυτή τη στιγμή τα διαθέσιμα δεδομένα για τον εμβολιασμό των ανήλικων ατόμων. Όπως εξήγησε, ακολουθώντας και τις συστάσεις του ECDC και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, η επιδίωξη είναι η νέα σχολική χρονιά να διεξαχθεί με δια ζώσης παρουσία των παιδιών και η προστασία των σχολείων θα επιτευχθεί σε μεγάλο βαθμό με τον εμβολιασμό των παιδιών και των εκπαιδευτικών.

Από πλευράς της, η κα Κυριακίδου αναφέρθηκε ιδιαίτερα στη συζήτηση που διεξάγεται σε πανευρωπαϊκό επίπεδο για τον ενισχυτικό εμβολιασμό που πιθανόν να χρειαστούν συγκεκριμένες ομάδες του πληθυσμού. Όπως ξεκαθάρισε, δεν έχει γίνει προς το παρόν εισήγηση από τα αρμόδια Σώματα της ΕΕ και συνεπώς δεν έχει ληφθεί τελική απόφαση. Σε κάθε περίπτωση, σημείωσε, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει συνάψει συμφωνίες για εξασφάλιση επαρκών ποσοτήτων εμβολίων, ώστε να καλυφθούν αυτές οι ανάγκες. Τόνισε δε την αναγκαιότητα να ενισχυθούν οι εμβολιασμοί, λόγω της αύξησης της μετάλλαξης Δέλτα στα πλείστα ευρωπαϊκά κράτη, εξηγώντας ότι και τα τέσσερα αδειοδοτημένα εμβόλια προσφέρουν προστασία απέναντι στις μεταλλάξεις του ιού.

Σε σχέση με τα υπόλοιπα ζητήματα που απασχολούν το χαρτοφυλάκιο της Υγείας σε επίπεδο ΕΕ, απαριθμώντας τις προτεραιότητες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ανέφερε ότι προωθούνται προγράμματα και δράσεις όπως είναι, μεταξύ άλλων, η Φαρμακευτική Στρατηγική, η Ευρωπαϊκή Στρατηγική για τον Καρκίνο, οι δράσεις της ΕΕ για τη μικροβιακή αντοχή, η Ευρωπαϊκή Ένωση Υγείας και η δράση EU4Health.

 

 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

«Κράτος Μαφία»: Ο Αναστασιάδης στο επίκεντρο του φορολογικού ελέγχου - Ποιοι μπαίνουν στο μικροσκόπιο

«Κράτος Μαφία»: Ο Αναστασιάδης στο επίκεντρο του φορολογικού ελέγχου - Ποιοι μπαίνουν στο μικροσκόπιο

Τριμελή επιτροπή έχει ορίσει ο Έφορος Φορολογίας, προκειμένου να εξετάσει το υλικό που διαβιβάστηκε από την Αρχή κατά της Διαφθοράς αναφορικά με τις καταγγελίες και τα ευρήματα που συνδέονται με το βιβλίο του Μακάριου Δρουσιώτη «Κράτος Μαφία».

BEST OF TOTHEMAONLINE