Μάλιστα, υπήρξε ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας ότι μπορεί να προσφερθεί μια ενισχυτική δόση με στόχο την αντιμετώπιση της μετάλλαξης Delta από την Κυριακή, αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες.
Οι ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης εξετάζουν εάν οι ενισχυτικές δόσεις χρειάζονται για συγκεκριμένες ευάλωτες ομάδες.
Η Pfizer, από την πλευρά της, επιδιώκει μια επείγουσα άδεια από τις αμερικανικές αρχές για μια τρίτη δόση του εμβολίου της, η οποία, όπως λέει, θα βοηθήσει ενδεχομένως τους ανθρώπους να διατηρήσουν υψηλά ποσοστά προστασίας.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης αναχωρεί το απόγευμα της 16ης Μαρτίου, για τη Γενεύη, όπου κατόπιν πρόσκλησης του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών κ. Αντόνιο Γκουτέρες, θα συμμετάσχει στη διευρυμένη Συνάντηση για το Κυπριακό που θα πραγματοποιηθεί στις 17 και 18 Μαρτίου.
Νέα στοιχεία της εταιρείας που είχαν το φως της δημοσιότητας αναφέρουν πως μια τρίτη δόση του εμβολίου των Pfizer/BioNTech κατά της Covid-19 μπορεί να προσφέρει «ισχυρή» προστασία κατά της μετάλλαξης Delta – πέρα από την προστασία που προσφέρουν οι δύο δόσεις.
Πηγή: newsbeast.gr