Αμοιβαία προσπάθεια συμφωνήσαν Έλληνες και Κομισιόν

Αμοιβαία προσπάθεια συμφωνήσαν Έλληνες και Κομισιόν

Με μια πολύ λακωνική ανακοίνωση, που μάλιστα έχει (ως non-paper) μη επίσημη μορφή, γνωστοποιείται από κυβερνητικές πηγές της Αθήνας ότι ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, στην κατ’ ιδίαν συνάντησή τους το απόγευμα σήμερα στη Ρίγα της Λετονίας, συμφωνήσαν να καταβληθεί από κοινού προσπάθεια απ’ όλα τα μέρη για την επίτευξη συμφωνίας.

Στη συνάντηση, που φέρεται να έγινε «σε πολύ καλό κλίμα», και οι δύο ηγέτες «είχαν μια πολύ εποικοδομητική συζήτηση», ο Έλληνας Πρωθυπουργός ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Κομισιόν «για την πρόοδο των διαπραγματεύσεων και εκφράστηκε η ανάγκη για αμοιβαία προσπάθεια μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των θεσμών, ώστε να επέλθει σύντομα μια αμοιβαία επωφελής συμφωνία, στο πλαίσιο του ρεαλισμού και της συνευθύνης».

Η συνάντηση διήρκεσε πέραν της ώρας, αλλά μόνον αυτά ανακοινώθηκαν, και επί του παρόντος μόνο από την ελληνική πλευρά.

Στο ίδιο πνεύμα ήταν και η άτυπη ανακοίνωση της Αθήνας μετά την χθεσινοβραδινή κοινή συνάντηση με την Αγκέλα Μέρκελ και τον Φρανσουά Ολάντ, οι οποίοι δεν προέβησαν σε δηλώσεις.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

LIVE Video από την πλατεία του Αγίου Πέτρου - Πέθανε ο Πάπας Φραγκίσκος

LIVE Video από την πλατεία του Αγίου Πέτρου - Πέθανε ο Πάπας Φραγκίσκος

Ο Πάπας Φραγκίσκος πέθανε τη Δευτέρα του Πάσχα, 21 Απριλίου 2025, σε ηλικία 88 ετών στην κατοικία του στο Casa Santa Marta, σύμφωνα με ανακοίνωση του Βατικανού.

BEST OF TOTHEMAONLINE