Στα 50 εκτάρια η καμένη γη στην περιοχή Πεντακώμου - Σε εγρήγορση η Πυροσβεστική Υπηρεσία

Στα 50 εκτάρια η καμένη γη στην περιοχή Πεντακώμου - Σε εγρήγορση η Πυροσβεστική Υπηρεσία

Συνολικά 50 εκτάρια ξηρά χόρτα, άγρια βλάστηση και δέντρα έκαψε η φωτιά, που ξέσπασε το μεσημέρι σε αυτοκίνητο, στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας – Λεμεσού,  και επεκτάθηκε σε χωράφια.

 
Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο το απόγευμα, με τις δυνάμεις πυρόσβεσης να προχωρούν σε τελικές κατασβέσεις, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Αντρέα Κεττή.
 
Λόγω της φωτιάς και των πυκνών καπνών, έκλεισαν όλες οι λωρίδες κυκλοφορίας του αυτοκινητόδρομου, καθώς και του παλιού δρόμου Λευκωσίας Λεμεσού, παρά την Ακτή του Κυβερνήτη, με αποτέλεσμα να παρατηρηθεί πυκνή τροχαία κίνηση.
 
Από τις 16:00, τα συγκεκριμένα σημεία του αυτοκινητόδρομου και του παλαιού δρόμου Λευκωσίας – Λεμεσού δόθηκαν ξανά στην κυκλοφορία.
 
Η φωτιά, που απείλησε μεμονωμένες κατοικίες, έθεσε σε επιφυλακή τη ναυαγοσωστική μονάδα Λεμεσού, η οποία σε ανάρτηση της στη σελίδα της σε ΜΚΔ, ανέφερε ότι βρισκόταν σε ετοιμότητα, εάν χρειαζόταν, να μεταφέρει δια θαλάσσης πολίτες, με σκάφος διάσωσης.
 
Σύμφωνα με τη Ναυαγοσωστική Μονάδα Λεμεσού, στην περιοχή βρίσκονταν και δυο σκάφη των ΟΥΚ, στο πλαίσιο σχεδίου δράσης, σε συνεργασία με Πολιτική Άμυνα και ΚΣΕΔ, για μεταφορά 100 έως 120 πολιτών.
 
Ευτυχώς κάτι τέτοιο δεν χρειάστηκε τελικά, αφού οι ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν να αποσοβήσουν τον κίνδυνο επέκτασης της φωτιάς νοτιότερα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Live: Απαντά στον Τραμπ η Τεχεράνη – «Aναζητούμε νέους αμερικανικούς στόχους να χτυπήσουμε» - Σε επιφυλακή παραμένει η Κύπρος

Live: Απαντά στον Τραμπ η Τεχεράνη – «Aναζητούμε νέους αμερικανικούς στόχους να χτυπήσουμε» - Σε επιφυλακή παραμένει η Κύπρος

Η Μέση Ανατολή έχει πάρει φωτιά και η κατάσταση παραμένει ανεξέλεγκτη με το Ισραήλ και τις ΗΠΑ να εξαπολύουν συνεχείς επιθέσεις σε Ιράν και Λίβανο, την ώρα που η Τεχεράνη και η Χεζμπολάχ χτυπούν στο Τελ Αβίβ και στις χώρες του Κόλπου.  Παράλληλα σε επιφυλακή παραμένει η Κύπρος, με τις βρετανικές βάσεις να έχουν τεθεί σε καθεστώς αυξημένης ετοιμότητας, ενώ την ίδια ώρα αφίχθηκαν και ελικόπτερα τύπου Wildcat. Λεπτό προς λεπτό όλες οι εξελίξεις πιο κάτω:

BEST OF TOTHEMAONLINE