Συζήτησαν για Κυπριακό με φόντο την Αμμόχωστο Πρόεδρος Αναστασιάδης και Βασιλιάς της Ιορδανίας

Συζήτησαν για Κυπριακό με φόντο την Αμμόχωστο Πρόεδρος Αναστασιάδης και Βασιλιάς της Ιορδανίας

Στο περιθώριο της Τριμερούς Συνόδου Κορυφής στην Αθήνα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης πραγματοποίησε συνάντηση σήμερα το απόγευμα, με τον Βασιλιά της Ιορδανίας Abdullah II bin Al-Hussein.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι δύο ηγέτες αντάλλαξαν απόψεις σε ό,τι αφορά τις διμερείς σχέσεις Κύπρου και Ιορδανίας και τρόπους περαιτέρω εμβάθυνσης τους σε τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος, όπως ο Τουρισμός και το Εμπόριο.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και ο Ιορδανός Μονάρχης συζήτησαν, επίσης, για την επιδημιολογική κατάσταση στις δύο χώρες τους, καθώς και για τις σχέσεις μεταξύ της ΕΕ και της Ιορδανίας, η οποία αποτελεί βασικό περιφερειακό εταίρο της Ένωσης. 

Τέλος, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημέρωσε τον Βασιλιά Abdullah για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό και για τα γεγονότα που αφορούν την περίκλειστη περιοχή της Αμμοχώστου, εκφράζοντας την ιδιαίτερη του εκτίμηση για τη σταθερή θέση αρχών της Ιορδανίας και τη στήριξη της στις προσπάθειες που καταβάλλει  ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για επίλυση του Κυπριακού, στη βάση των Ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

Στη συνάντηση παρέστησαν, επίσης, ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, η Υπουργός Ενέργειας κα Νατάσα Πηλείδου, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Μάριος Πελεκάνος και ο Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αθήνα κ. Κυριάκος Κενεβέζος.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Τηλεφωνική επικοινωνία ΠτΔ με Αούν - Καταβλήθηκαν 300.000 ευρώ από την ΚΔ στον Λίβανο ως ανθρωπιστική αρωγή

Τηλεφωνική επικοινωνία ΠτΔ με Αούν - Καταβλήθηκαν 300.000 ευρώ από την ΚΔ στον Λίβανο ως ανθρωπιστική αρωγή

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης είχε σήμερα, τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο του Λιβάνου κ. Ζοζέφ Αούν, κατά τη διάρκεια της οποίας εξέφρασε την ύψιστη ανησυχία του για τις αδιάκριτες ισραηλινές επιθέσεις κατά αμάχων και κρίσιμων υποδομών στον Λίβανο, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα μεγάλο αριθμό θυμάτων.

BEST OF TOTHEMAONLINE