Ικανοποίηση Αθήνας για τη δήλωση Μπορέλ για τα Βαρώσια

Ικανοποίηση Αθήνας για τη δήλωση Μπορέλ για τα Βαρώσια

Την ικανοποίησή της εκφράζει η Ελλάδα για τη χθεσινή δήλωση του Ύπατου Αρμοστή Εξωτερικής Πολιτικής της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ αναφορικά με τις παράνομες τουρκικές εξαγγελίες για τα Βαρώσια, τις οποίες και καταδικάζει.

Όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών, η Αθήνα συγκρατεί ιδιαίτερα την αναφορά στην τελευταία παράγραφο όπου αναφέρεται ότι οι Υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ θα εξετάσουν ενέργειες σε ευρωπαϊκό επίπεδο, στην επόμενη συνάντηση τους, εφόσον δεν υπάρξει συμμόρφωση της Τουρκίας με τις σχετικές αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας.

«Σημειώνεται ότι η δήλωση του κ. Μπορέλ εκδόθηκε στο όνομα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αποτελεί αποτέλεσμα διαπραγμάτευσης μεταξύ των 27, στην οποία το Υπουργείο Εξωτερικών, μέσω συνεχών επαφών με τα λοιπά Κράτη-Μέλη και τους Ευρωπαϊκούς θεσμούς, έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην υιοθέτηση της», καταλήγει η ανακοίνωση του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών.

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Θρίλερ με τον θάνατο του βρέφους στη Λεμεσό – «Μίλησε» αλλά δεν έδωσε απαντήσεις η νεκροτομή

Θρίλερ με τον θάνατο του βρέφους στη Λεμεσό – «Μίλησε» αλλά δεν έδωσε απαντήσεις η νεκροτομή

Στο «σκοτάδι» παραμένουν τα ακριβή αίτια της ανείπωτης τραγωδίας που συγκλονίζει το παγκύπριο, με τον αδόκητο χαμό του 12μηνου βρέφους στη Λεμεσό, το οποίο «έσβησε» μόλις δύο εικοσιτετράωρα πριν γιορτάσει τα πρώτα του γενέθλια.

BEST OF TOTHEMAONLINE