Απορρίφθηκε αίτημα της Hermes να αναβάλει την κατασκευή της Φάσης 2 των αεροδρομίων

Απορρίφθηκε αίτημα της Hermes να αναβάλει την κατασκευή της Φάσης 2 των αεροδρομίων

Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων στο Λονδίνο απέρριψε αίτημα της Hermes Airports Ltd. να αναβάλει επ’ αόριστον τη συμβατική της υποχρέωση για την κατασκευή της Φάσης 2 στα Αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Νομικής Υπηρεσίας, Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων με έδρα το Λονδίνο, στα πλαίσια Διαδικασίας Ταχείας Επίλυσης Διαφορών που κινήθηκε από την εταιρεία Hermes Airports Ltd. εναντίον της Κυπριακής Δημοκρατίας, δυνάμει της Σύμβασης Παραχώρησης για την Ανάπτυξη των Αεροδρομίων Λάρνακας και Πάφου, επικύρωσε την απόφαση της Κυπριακής Δημοκρατίας για απόρριψη αιτήματος της εταιρείας Hermes Airports Ltd. για αναβολή των συμβατικών της υποχρεώσεων σε σχέση με τη 2η Φάση Ανάπτυξης των Αεροδρομίων Λάρνακας και Πάφου.

Η ορισθείσα Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων, μετά από ακροαματική διαδικασία, αποφάσισε ότι η Hermes Airports Ltd. δεν είχε δικαίωμα να αναβάλει τις συμβατικές της υποχρεώσεις σε σχέση με τη 2η Φάση Ανάπτυξης των Αεροδρομίων.

Όπως αναφέρεται, η Hermes Airports Ltd., περί τον Ιούλιο 2017, ζήτησε την επ’ αόριστον αναβολή της υποχρέωσής της για κατασκευή της 2ης Φάσης των Αεροδρομίων. Η Δημοκρατία, μέσω του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, ως το αρμόδιο Υπουργείο, απέρριψε το εν λόγω αίτημα, επειδή αυτό δεν ήταν σύμφωνο με τις πρόνοιες της Σύμβασης Παραχώρησης. Τον Ιανουάριο του 2021, η Hermes Airports Ltd. κίνησε τη διαδικασία Ταχείας Επίλυσης Διαφορών, η οποία προβλέπεται στη Σύμβαση Παραχώρησης.

Η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων, υπό την προεδρία του Rt. Hon. Lord Dyson, απέρριψε όλους τους ισχυρισμούς της Hermes Airports Ltd. και τις σχετικές της απαιτήσεις, και αφού έλαβε υπόψη ότι η Hermes ήταν το διάδικο μέρος, που έχασε την υπόθεση και αναγνωρίζοντας ότι η Δημοκρατία ενήργησε εύλογα, με απόφαση της ημερομηνίας 13 Ιουλίου 2021, επιδίκασε τα έξοδα της Επιτροπής υπέρ της Δημοκρατίας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Νέα συνάντηση Χριστοδουλίδη- Τατάρ για τα ΜΟΕ- Οι χαμηλές προσδοκίες και η ταφόπλακα στην Ομοσπονδία

Νέα συνάντηση Χριστοδουλίδη- Τατάρ για τα ΜΟΕ- Οι χαμηλές προσδοκίες και η ταφόπλακα στην Ομοσπονδία

Σε μια προσπάθεια να προχωρήσει η συζήτηση για τα ΜΟΕ, όπως αποφασίστηκε στη διάσκεψη της Γενεύης, τον περασμένο Μάρτιο, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, συναντάται σήμερα στις 11 το πρωί, με τον Ερσίν Τατάρ, στο γραφείο του Ειδικού Συμβούλου του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών.

BEST OF TOTHEMAONLINE