Συζήτηση για εκλογή γυναικών σε ανώτατα αξιώματα από τη Πρόεδρο Βουλής και Επίτροπο Ισότητας

Συζήτηση για εκλογή γυναικών σε ανώτατα αξιώματα από τη Πρόεδρο Βουλής και Επίτροπο Ισότητας

H συμβολική σημασία της εκλογής γυναικών σε ανώτατα αξιώματα της Δημοκρατίας, ως αντικατοπτρισμός των αναπόδραστων κοινωνικών αλλαγών προς την επίτευξη της ισότητας των φύλων, τονίστηκε στη σημερινή συνάντηση της Προεδρεύουσας της Δημοκρατίας, Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων, Αννίτας Δημητρίου, με αντιπροσωπεία του Συμβουλίου του Εθνικού Μηχανισμού για τα Δικαιώματα της Γυναίκας, του οποίου προεδρεύει η Επίτροπος Ισότητας των Φύλων, Ιωσηφίνα Αντωνίου.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, κατά τη συνάντηση η Προεδρεύουσα της Δημοκρατίας, Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων αναφέρθηκε στη σημασία της κατάργησης των έμφυλων διακρίσεων σε όλους τους τομείς, χαιρετίζοντας παράλληλα τη συνεισφορά των παρευρισκόμενων σε προσωπικό και θεσμικό επίπεδο προς επίτευξη αυτού.

Συζητήθηκαν, επίσης, εκκρεμούντα ζητήματα αρμοδιότητας του Εθνικού Μηχανισμού Ισότητας για τα Δικαιώματα της Γυναίκας, των οποίων η προώθηση και επίλυση χρήζει άμεσης προώθησης.

Επί τούτου, υπογραμμίστηκε η ανάγκη ανάληψης νομοθετικής πρωτοβουλίας αφενός για εξάλειψη του γλωσσικού σεξισμού που εντοπίζεται σε επίσημα έγγραφα της Δημοκρατίας, αφετέρου για προώθηση της εκπροσώπησης του γυναικείου φύλου στα κέντρα λήψης αποφάσεων, καθώς και για εξάλειψη των διακρίσεων που παρατηρούνται στον εργασιακό χώρο.

Πρόσθετα, έγινε ειδική μνεία για τα φαινόμενα ενδοοικογενειακής βίας τα οποία στατιστικά βαραίνουν δυσανάλογα το γυναικείο φύλο.

Περαιτέρω, επιβεβαιώθηκε η εκατέρωθεν βούληση στενής συνεργασίας μεταξύ του Νομοθετικού Σώματος και του Εθνικού Μηχανισμού για τα Δικαιώματα της Γυναίκας, σε θεσμοθετημένο επίπεδο, ενώ από την κ. Δημητρίου αναλήφθηκε η δέσμευση να συμβάλει αποφασιστικά και καίρια στην προώθηση της ισότητας των φύλων.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: «Κλείδωσε» το νέο τετ-α-τετ Χριστοδουλίδη-Έρχιουρμαν - Όλα τα βλέμματα στη συνάντηση

Κυπριακό: «Κλείδωσε» το νέο τετ-α-τετ Χριστοδουλίδη-Έρχιουρμαν - Όλα τα βλέμματα στη συνάντηση

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης κ. Τουφάν ‘Ερχιουρμαν θα συναντηθούν την Τετάρτη, 26 Αυγούστου 2026, στις 16:00, υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών, κατόπιν σχετικής συνεννόησης των διαπραγματευτών των δύο πλευρών.

BEST OF TOTHEMAONLINE